Denne 4K-dronen skal være den mest intelligente på markedet

Skydio R1 er helt selvkjørende og veldig smart.

Det finnes som kjent mange autopilotfunksjoner på kameradroner, men det finnes også et voksende antall droner som sverger til helt selvstyrende egenskaper. Nå har det kommet en ny modell i denne kategorien, kalt Skydio R1.

Skydio R1 er ifølge produsenten den meste avanserte, selvflyvende dronen noensinne, uten at vi skal verifisere denne påstanden. Intelligent er den i alle fall, og fullt ut i stand til å følge etter deg og filme helt på egen hånd.

Produsenten har utstyrt dronen med hele 12 sensorkameraer som ser i alle retninger. Den har også kraftig maskinvare i form av Nvidias Jetson TK1-plattform, som blant annet baserer seg på den potente Tegra K1-brikken og er beregnet på tunge «kunstig intelligens»-oppgaver.

Smart og høyoppløst

Dronen skal være i stand til å lage detaljerte, tredimensjonale kart av omgivelsene for presis navigering og registrering av hindringer. Den kan også «planlegge» frem i tid og lese situasjoner for å avgjøre hvordan den skal ta de beste bildene. For eksempel kan den forutsi hvor brukeren vil bevege seg og plassere seg deretter.

Dronen kan filme i opptil 4K-oppløsning, riktignok kun med 30 bilder per sekund, har 4 GB minne og lagringsplass på 64 GB. Stabilisering håndteres av en 2-akset, mekanisk gimbal, og dronen skal kunne fly i opptil 16 minutter på én oppladning. Toppfarten er 40 kilometer i timen.

Det finnes riktignok andre droner som er i stand til å følge etter deg på egen hånd bare ved å slippe dem i luften, men Skydio R1 ser ut unektelig til å være blant de mer avanserte vi har sett hittil i denne kategorien.

Den relativt avanserte teknologien har imidlertid sin pris, og den amerikanske prisen på dronen ligger på 2500 dollar, cirka 20 000 kroner. Foreløpig selges den kun i USA og Canada, men produsenten sier på hjemmesiden at de planlegger å utvide til nye markeder, så det er ikke umulig at den snart blir tilgjengelig også her.

På utkikk etter ny drone? Her er vår guide »

Les også
Drone-eiere fortviler: Oppdatering satte dronene på bakken
Les også
GoPro Hero7 skal klare seg uten dyrt ekstrautstyr
Les også
DJIs nye drone er en liten tass med 4K-oppløsning
Les også
Denne dronen krever ingen øvelse å bruke
annonse