Nyhet

Oppo og Xiaomi viser frem mobiler med kamera inni skjermen

De beste forsøkene på å kvitte seg med skjermleppa i toppen av nymotens mobiler har vi foreløpig sett i form av kameraer som kommer frem fra en skyveløsning på toppen av telefonene. Inntil nå.

Den kinesiske mobilprodusenten Oppo viste i dag frem det som ser ut som en prototype på en telefon med kameraet skjult inni skjermen. Detaljene er foreløpig få, men videoen, som ble publisert av Oppo-sjef Brian Shen, viser at kameraappen åpnes og viser det som ser ut som et tak.

Dårligere kvalitet – foreløpig

Deretter legger Shen fingeren over det som må være kameralinsen for å vise at teknologien faktisk er ekte. Bildekvaliteten vil foreløpig være dårligere enn vanlige frontkameraer, ifølge Oppo.

– På nåværende tidspunkt er det vanskelig for underskjermskameraer å matche resultatene fra vanlige kameraer, og det blir noe tap av optisk kvalitet. Men ingen ny teknologi hopper til perfeksjon med en gang, skrev Shen i et innlegg på mikrobloggtjenesten Weibo ifølge Engadget.

Selskapet publiserte deretter også videoen på Twitter.

Xiaomi ville ikke være dårligere

Like etter Oppos demonstrasjon kastet også Xiaomi seg på. Selskapets toppsjef Lin Bin postet nemlig en video på Weibo av det som skal være en Xiaomi Mi 9-prototype med kamera i skjermen.

Klippet skal ha vært tatt opp for rundt en måneds tid siden. Ingen av selskapene har foreløpig kommet med noe tidspunkt for når vi kan se telefoner med denne typen kameraer på markedet.

annonse