Nyhet

Samsung går i frontalangrep på kinesiske konkurrenter med ny M-serie

Lekkert design til lav prislapp. Men de kommer neppe til Norge.

Samsung planlegger en helt ny mobilserie som skal gå i direkte konkurranse med den økende konkurransen fra billige kinesiske modeller. Ifølge Reuters vil serien bestå av tre nye modeller, Galaxy M10, M20 og M30, som blir sluppet på det indiske markedet først.

India er verdens nest største mobilmarked, og i to av fire kvartaler i fjor ble Samsung forbigått av den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi i det indiske markedet. Med sin nye serie av billige, men fortsatt gode mobiler, skal de forsøke å ta markedsandelene tilbake.

Større batteri og rask lading

Nøyaktige spesifikasjoner til de tre billige mobilene er ennå ikke kjent, men det er sagt at de vil fokusere på stor batterikapasitet og funksjoner som hurtiglading.

– M-Serien er bygd for indiske «millenials», fortalte Samsungs indiske kommunikasjonssjef til Reuters.

Den skal låne designet av mange toppmodeller, med stor skjerm og tynne skjermrammer, og rett og slett gi veldig mye valuta for pengene. Ord vi har blitt veldig vant til å beskrive kinesiske utfordrere med de siste årene.

Prisene vil starte på 10 000 rupier (1200 kroner) og stige opp til 20 000 rupier (2400 kroner) for den dyreste modellen.

Mobilene skal selges via de over 250 000 butikkene som selger Samsung-utstyr i India, samt de mer enn 2000 eksklusive Samsung-butikkene. Også den indiske versjonen av Amazon skal selge Galaxy M-mobiler når de kommer i salg.

Økende Kina-utfordring

Det er ikke bare i India kinesiske mobiler har fått et solid fotfeste. Også her i Norge dukker det stadig opp flere kinesiske mobiler på elektronikkbutikkenes topplister, som i desember da Huawei Mate 20 Pro var blant de mest solgte mobilene i Norge.

Samsung er fortsatt verdens største mobilprodusent, men Huawei nærmer seg. Derfor er forventningene til det sørkoreanske selskapet ekstra stort om dagen, med deres Galaxy S10-lansering rett rundt hjørnet, hvor de muligens også vil vise frem en endelig versjon av deres mobil med bøyelig skjerm.

Er du ute etter markedets beste billigmobil? Ja, den er kinesisk ...
Les testen av Xiaomi Mi A2 her »

Les også
Mobil med fantastisk videostabilisering og vanvittige spesifikasjoner
annonse