Tek.no

Nyhet

Neste års iPhone kan få iPad Pro-lignende skjermer

3D Touch forsvinner nok, men raskere skjermoppdatering kan veie opp for tapet.

Niklas Plikk, Tek.no
22 Juli 2019 13:23

Det er bare måneder til Apple avslører årets nye iPhoner, og det er ganske sikkert at skjermene ikke lenger vil ha 3D Touch. Det betyr at Apples mobiler ikke lenger vil kunne kjenne hvor hardt du trykker på skjermen, slik de har kunnet siden iPhone 6s kom i 2015.

Men selv om mobilene mister en funksjon, kan det virke som Apple har planer om å legge til annen fordel for å veie opp: Superrask skjermoppdatering. Det skriver blant annet nettstedet Tech Radar.

Kan bytte mellom 60 og 120 Hz

Tech Radar siterer Twitter-brukeren Ice Universe, som er kjent for å lekke en rekke detaljer rundt kommende mobiler, ofte med stor nøyaktighet.

Ice Universe sier Apples 2020-iPhoner vil doble oppdateringshastigheten fra dagens skjermer – fra 60 Hz til 120 Hz. Ifølge Ice Universe vil mobilen kunne bytte mellom 60 Hz og 120 Hz basert på hva slags innhold som er på skjermen for å kunne spare batteriet.

Ifølge Twitter-kontoen er Apple i dialog med både Samsung og LG for å få skjermene på plass til neste år. De to koreanske selskapene lager skjermene til dagens iPhoner.

I dag er det bare dedikerte spillmobiler som tilbyr raskere skjermer enn 60 Hz, slik som Asus ROG Phone med 90 Hz.

Silkemyk opplevelse

Det er vanskelig å beskrive forskjellen mellom 60 og 120 Hz i praksis, men flere bilder betyr rett og slett smidigere og raskere oppdateringer. Man merker det mens man blar rundt på hjemskjermen, eller når man skroller nedover en nettside. I stedet for at tekst eller bilder blir litt uskarpe når du ruller nedover nettsiden raskt, forblir alt sylskarpt hele veien.

iPad Pro, som allerede har en 120 Hz-skjerm, hjelper det også for deg som liker å tegne, ettersom skjermen kan gjengi streken du tegner raskere enn på en 60 Hz-skjerm. Det bidrar til følelsen av at du tegner på et ekte papir, og ikke på en skjerm.

annonse

Les også