Tek.no

Nyhet

Slik ser iPhone Xs ut inni

Den første «teardown-videoen» er klar.

Skjermdump YouTube
Ole Henrik Johansen
22 Sept 2018 06:00

Apple lanserte i forrige uke tre nye iPhone-modeller, og ikke helt uventet begynner nå de første testene å tikke inn. Tek har testet både den vanlige Xs- og Xs Max-modellen.

Såkalte «teardown-videoer» er også populære, hvor produkter plukkes fra hverandre for å se nærmere på hva slags komponenter som finnes inni. Nå er den første videoen av en Xs klar, melder 9to5mac.

Du kan se videoen nederst i artikkelen.

Vanskeligere å få av skjermen

Videoen er laget av FixjeiPhone, og noe av det første den nederlandske teknikeren merker seg er at skjermen sitter bedre enn tidligere. Også den forrige X-modellen var vanntett, men årets modell har fått et hakk hvassere sertifisering i form av IP68.

Det resulterer i at det er brukt bedre og kraftigere forsegling mellom skjermen og resten av telefonen. På videoen kan vi se at det må en del varme til før limet slipper taket, og fortsatt kreves det iherdig innsats før skjermen er av.

Nytt batteri

Med fjorårets iPhone X-modell fikk brukerne større batteri. Mye takket være den heldekkende skjermen som fjernet behovet for hjemknappen – siden man kunne låse opp telefonen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning.

Batteriet var en slags L-formet variant, men var likevel to ulike deler. I år er dette endret på, slik at batteriet nå er en komplett pakke, selv om den fortsatt har den samme formen.

Det kan også være verdt å merke seg at kapasiteten på årets batteri er noe mindre enn fjorårets. I X-en sitter det et batteri på 2716 mAh, mens årets nye modell «kun» har 2658 mAh.

Her kan du se hvordan Xs-en er satt sammen (PS, videoen er på nederlandsk, men er tekstet på engelsk):

Lyst å reparere en enhet selv?
Sjekk ut våre guider her »

(Kilde: 9to5mac, YouTube)

Les også
Klager på iPhone Xs og Xs Max på grunn av dårlig dekning
Les også
iPhone Xs: iPhone Xs er akkurat så god som vi hadde håpet, men prisen er absurd
Les også
Apple iPhone Xs Max: iPhone Xs Max er den beste og største iPhonen noensinne
Les også
Dette er iPhone Xs og iPhone Xs Max
annonse

Les også