«Elsykkel» med enorm rekkevidde settes i vanlig produksjon

Skal du ut på noen hundre kilometers tur?

Rekkeviddeangst er noe alle med elbil vet hva er, nemlig frykten for å slippe opp for batteristrøm før du har mulighet til å lade. Dette kan også gjelde for de som har elsykkel eller benytter seg av andre elektriske transportmidler.

Men skulle du skaffe deg toppmodellen fra den den ukrainske elsykkelprodusenten Delfast Bikes, vil du trolig kunne vinke farvel til den redselen.

Delfast Prime, som først kom til live gjennom et Kickstarter-prosjekt, holder nemlig verdensrekorden i rekkevidde for en elsykkel. I fjor høst brukte nemlig Vitalii Arhipkin fra Kiev 17 timer på å sykle 1317 runder i en velodrom – på én lading.

Dette tilsvarte 368 kilometer.

Nå settes elsykkelen også i vanlig produksjon. Men for deg som nå tenker på å sykle hele veien til hytta, må vi jo nevne at den ikke uten videre vil kunne brukes på norske veier. Den har nemlig en toppfart på 55 km/t og kan kjøres uten å tråkke – men skal også ha modi med begrenset fart og tråkkekrav.

Hvis den kan låses til dette og 25 kilometer i timen er det jo ikke noe problem. Ellers havner den jo i klassen lett motorsykkel. Den vil nok uansett føles som en, med tanke på at den veier 44 kilogram.

Massiv batteripakke

Å ha en trent fyr som sykler i en velodrom gjør naturlig nok sitt for å hjelpe på rekkevidden. Ikke gikk det i toppfart heller, med tanke på at det under rekkevidderekorden ble holdt en gjennomsnittsfart på litt over 20 km/t.

At Delfast Prime har godt med batterikapasitet er likevel sikkert. Den har et 48 V / 64 Ah batteri med en kapasitet på over 3000 Wh – 3 kWh – som er seks ganger mer enn det vi ser på velutstyrte «vanlige» elsykler.

Delfast selv skryter faktisk av at Prime skal klare hele 380 kilometer, som faktisk er lenger enn verdensrekorden. Det kan selvfølgelig tenkes at de har gjort noen modifikasjoner siden den gang, men ikke tro at du kommer så langt uten betraktelig egeninnsats.

Prisen på moroa ligger for øvrig på 6000 dollar, da før du begynner å legge på ekstrautstyr som GPS-sporing, lakkering og enda fetere dekk. Men leveringskostnadene er i det minste inkludert.

Lyst på en lovlig en?
Dette bør du vite før du kjøper en elsykkel >>>

(Kilde: Electrek)

Les også
Her får elbiler kjøre fortere enn andre biler
Les også
Nå får elsykler en felles standard for rekkevidde
Les også
Slik ferdes du rimelig og elektrisk i sommervarmen
Les også
Rimelige elsykler 2018: Vi har testet noen av de billigste elsyklene på markedet
annonse