Til hovedinnhold

I Fallout 76 vil du kunne skyte opp dine egne atomraketter

Dette vet vi om Bethesdas kommende storspill.

Under årets E3-messe avslørte spillselskapet Bethesda en rekke detaljer om deres kommende storspill, Fallout 76.

I spillet blir du satt i rollen som én av medlemmene av Vault 76, som kommer ut av hvelvet i 2102 – 25 år etter at atombombene falt. Kronologisk sett er dette det tidligste i spillseriens tidslinje.

I motsetning til tidligere spill som kun har vært énspillerspill, vil Fallout 76 ha støtte for å spille med venner. I en forlengelse av det vil hele spillet teknisk sett også være et onlinespill.

Flerspiller, men ikke et MMO-spill

Se traileren for Fallout 76.

Fra scenen gjorde imidlertid Bethesda-sjefen Todd Howard det klinkende klart at Fallout 76 ikke er et typisk MMO-spill. Du kan fortsatt spille gjennom hele spillet alene hvis du vil det, men hvis du velger å gjøre det med en håndfull venner kan du fint gjøre det også. Her er det snakk om at du møter 10-20 mennesker, ikke tusener, slik du typisk gjør i et MMO-spill som World of Warcraft.

Akkurat som forgjengeren er Fallout 76 et såkalt sandkassespill, hvor hele verden ligger åpen for å utforskes. Oppdrag du gjør sammen med vennene blir med deg til enkeltspillerdelen, og vice versa. Akkurat som i Fallout 4 kan du bygge baser.

Howard har sagt at Fallout 76 vil være fire ganger så stort som Fallout 4.

Se videoen under for å se hvordan spillets gameplay vil være:

Fallout 76 vil være helt online, og spillet ser ut til å oppfordre å spille med andre, selv om du kan gjøre alt alene også.

Send opp dine egne atomraketter

I tillegg til å utforske verdenen alene eller med venner for å finne ressurser, har Fallout 76 en interessant ny spillmekanikk. Du kan nemlig fyre opp dine egne atomraketter. Dette kan du gjøre fra skjulte atomsiloer som er strødd rundt på kartet.

Du er ikke nødt til å avfyre dem, men gjør du det vil det kunne by på mye moro. Området du velger å detonere bomben i vil nemlig få en rekke nye ressurser du kan samle inn, som ikke ville vært tilgjengelig ellers. Ulempen er selvfølgelig at hele området blir langt farligere å besøke enn det var før bomben falt.

Fallout 76 slippes den 14. november i år.

Les også: Bethesda avslørte Skyrim-oppfølger »

annonse