Smarthøyttaleren som også er et aksesspunkt kommer til Norge

Netgear Orbi Voice vil la deg prate med Alexa.

Tidligere i høst ble det klart at Netgear – mest kjent for sine nettverksprodukter – hadde slått seg sammen med lydprodusenten Harman/Kardon for å lage en blanding av nettverksruter og smarthøyttaler: Orbi Voice.

Nå er det klart at nyvinningen også kommer til våre hjemlige trakter. I en pressemelding melder Netgear om at produktet skal bli tilgjengelig på det norske markedet i løpet av november måned.

Obi Voice vil da dukke opp i to forskjellige utgaver, eller rettere sagt pakker. Den ene vil være et sett med én standard Orbi-ruter – som da vil fungere som en basestasjon for hele systemet – og én Orbi Voice som vil være satellitt i maskenettverket (eller mesh-nettverket).

Denne pakka har fått navnet Orbi Mesh WiFi System with Orbi Voice Smart Speaker (RBK50V) og har en veiledende pris på 4990 kroner.

For deg som allerede har et Orbi-basert maskenettverk hjemme, finnes det også en annen mulighet: Orbi Voice Add-on WiFi Satellite and Smart Speaker (RBS40V). Dette er en frittstående Obri Voice-enhet som da kan legges til nettverket, og har fått en prislapp på 3390 kroner.

Bruker Amazon Alexa

Orbi Voice-satellitten/høyttaleren har støtte for stemmeassistenten Amazon Alexa, som foreløpig ikke er tilgjengelig på norsk.

For tiden er den altså ikke like anvendelig som en høyttaler med Google Home-støtte, selv om vi må være ærlige og innrømme at hele stemmestyringsstyret er helt i startgropa.

Men det fungerer da fint på engelsk hivs du takler det, og da klarer du deg i så fall uten en Amazon Echo-enhet eller annen smarthøyttaler med Alexa-støtte – i hvert fall i rommet du har en Orbi Voice. Fire mikrofoner skal sørge for at den har god stemmegjenkjennelse.

Hvordan lydkvaliteten på enheten kan vi ikke si noe om enn så lenge, men vi vet den har et 3,5-tommers basselement og 1-tommes diskant som altså Harman/Kardon har bidratt med.

Vi kommer trolig med en test av Orbi Voice når det blir aktuelt.

Det er for øvrig en av de bedre nettverksløsningene:
TEST: Netgear Orbi gir deg topp dekning i hele huset >>>

Les også
Netgear og Harman/Kardon har laget en smarthøyttaler som også fungerer som mesh-node
Les også
Nå kommer det en standard for mesh-nettverk
Les også
Netgear Orbi: Disse skal gi deg topp wifi-dekning i hele huset
annonse