Nyhet

Apple Pay kommer til Norge

Kommer i løpet av de neste månedene, sier Tim Cook.

Under Apples presentasjon av sine siste kvartalstall kunne Tim Cook fortelle at de snart lanserer betalingstjenesten sin Apple Pay i to nye land: Norge og Polen.

Nøyaktig når og hvordan lanseringen vil skje sa ikke Cook noe om, bortsett fra at tjenesten kommer i løpet av de kommende månedene.

Apple Norge kunne heller ikke tilføye noe mer informasjon.

Hard konkurranse i Norge

Apple Pay ble lansert i USA i 2014, og har siden den gang spredd seg til flere land. I dag er det mulig å bruke Apple Pay i 21 forskjellige land: USA, Storbritannia, Australia, Canada, Singapore, Sveits, Hong Kong, Frankrike, Russland, Kina, Japan, New Zealand, Spania, Taiwan, Irland, Italia, Danmark, Finland, Sverige, De forente arabiske emirater og Brasil.

Sverige og Danmark fikk tilgang til Apple Pay i fjor høst.

Når tjenesten snart slippes i Norge, har de imidlertid langt flere konkurrenter enn de ville hatt for et par år siden. Vipps har i dag totaldominanse på vennebetaling, og øyner mulighetene for betaling i butikker og nettsider, mens kontaktløsbetaling (NFC) har blitt stadig vanligere å se på vanlige kredittkort.

Betaling direkte mellom iPhoner

Der Apple muligens kan ha en fordel er betaling mellom Apple-mobiler. I iOS 11, den siste store oppdateringen av deres mobile operativsystem, ble det mulig å sende penger via meldingsappen. Dette virker enda enklere å bruke enn Vipps, men vil kun fungere for de som bruker Apple-mobiler.

En mulig utfordring for en eventuell norgeslansering er at Apple vil kreve en transaksjonsavgift på tre prosent av beløpet om du bruker et kredittkort (gratis for debitkort), mens Vipps foreløpig er gratis for alle vennetransaksjoner inntil 5000 kroner.

Det til tross for at en Vipps-overføring i snitt koster banken 13 kroner så lenge man bruker de internasjonale betalingsløsningene Visa eller Mastercard til å gjennomføre transaksjonen.

Vi prøvde Apple Pay i New York:
– Mye lettere enn vanlig betaling, sa vi den gang.

Les også
Med iOS 12 vil Apple låse opp NFC-brikken for utviklere
annonse