Til hovedinnhold

Apple har angivelig satt av åtte milliarder kroner for å konkurrere med Netflix

Skal lage sine egne TV-serier.

Mike Segar

Apple skal være klare til å bruker én milliard dollar, eller nesten åtte milliarder norske kroner, på å sikre seg eget Hollywood-innhold det neste året, hevder amerikanske Wall Street Journal.

Målet med den nye satsingen skal være å produsere ti nye serier – og samtidig skal ambisjonene for minst en av disse å bli en suksess som kan knive med toppserier som «Game of Thrones».

Skal konkurrere med Netflix og HBO

Om ryktene stemmer betyr det altså at Apple ønsker å konkurrere med et stadig voksende strømmemarked, dominert av aktører som netflix, HBO og Amazon.

For selv om én milliard dollar er mye penger, investerer konkurrentene langt mer.

Netflix skal for eksempel bruke rundt syv milliarder dollar, eller rett over 55 milliarder norske kroner, i det neste året på sine produksjoner. HBO på sin side svir av rundt to milliarder dollar i året, eller rett under 16 milliarder norske kroner, hvor «Game of Thrones» er en av de store utgiftene hvor enkeltepisoder kan overstige 10 millioner dollar å produsere.

Apple-sjefen Tim Cook under en Apple TV-presentasjon i 2015.
Reuters/Beck Diefenbach

Henter inn veteraner fra Sony og Warner Bros.

Apple er ikke helt ukjent med innholdsproduksjon. Selskapet lager allerede noe innhold, som for eksempel quiz-underholdningen «Planet of the Apps», som er tilgjengelig for de som abonnerer på strømmetjenesten Apple Music.

Men dette blir småtteri sammenlignet med den nye satsingen til selskapet. For å styre unna eventuelle skjær i sjøen, har Apple hyret inn flere veteraner i bransjen. Blant annet to som tidligere har jobbet i Sony Pictures, samt en person med fortid som produksjonssjef i Warner Bros.

Når ut til flere plattformer

Skulle det vise seg at ryktene stemmer, vil Apple ha et velfungerende fundament å sende ut innholdet sitt på. Det finnes allerede over én milliard iPhone- og iPad-enheter på markedet, samt at Apple TV-boksen også vil være en god løsning.

Samtidig viser slørete spionbilder at Apple muligens er i ferd med å gjøre realitet av rykter om en egen TV-modell i tiden som kommer.

Hvor mye hold det er i disse nyeste ryktene vil tiden vise, og ikke minst hvor godt innhold én milliard dollar kan gi.

Apple har tydeligvis mange jern i ilden om dagen:
Her er det vi vet om nye iPhone 8 »

annonse