Til hovedinnhold

Google-produkter får skylden for dårlig WiFi i hjemmet

Setter rutere ut av spill.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Om du bruker Googles strømmepinne Chromecast og samtidig opplever uventede problemer med WiFi-nettverket er du ikke alene. Som blant andre 9to5google rapporterer har nemlig brukere på flere fora nå klaget over at både Chromecast og smarthøyttaleren Google Home fører til ruterproblemer og brudd i nettverket.

Problemet skal omfatte rutere fra blant andre ASUS, Linksys, Netgear, TP-Link og Synology. TP-Link gjennomførte en egen etterforskning etter å ha mottatt klager, og beskriver årsaken til nettverksproblemene på sine hjemmesider.

Datapakker til besvær

Det er blant annet rutere fra Asus som er rammet av problemet. Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no

Selskapet konkluderer med at ruterproblemene stammer fra «Cast»-funksjonen på Googles produkter. Ifølge TP-Link kommer nettverksbruddene nærmere bestemt av at de såkalte mDNS-datapakkene som sendes til Google-produktene noen ganger sendes i veldig høye volum og hastigheter i løpet av en veldig kort tidsperiode.

Dette skal visstnok skje hver gang enhetene vekkes opp fra søvnmodus, og jo lenger enheten er i søvnmodus, jo større skal disse datapakkene være. Problemet fører til overbelastning som igjen gjør at ruterens hovedfunksjonalitet slår seg midlertidig av, og dermed vil altså brukeren oppleve at WiFi-nettverket er nede.

Google selv har bekreftet problemet overfor 9to5google og sier at selskapet nå jobber raskt med å finne en løsning som vil deles straks den foreligger.

Ifølge TP-Link vil løsningen generelt være at man slår av og på ruteren for å frigjøre minne, eller midlertidig deaktivere Cast-funksjonen. Både TP-Link og de fleste andre berørte ruterprodusentene har imidlertid nå sluppet sine egne oppdateringer.

iPhone X-brukere har nå også oppdaget et snodig problem »

annonse