Tek.no

Nyhet

Ekstremt kvartal for Nvidia: Håver inn penger på spillere og kryptogravere

Nvidia, Shutterstock
15 Mai 2018 09:02

Etterspørselen etter grafikkort har økt kraftig den siste tiden, og giganter som Nvidia har slitt med å holde produktene på butikkhyllene. Dette merkes selvsagt godt på bunnlinjen, og nå melder Nvidia om rekordinntjening på grunn av den store etterspørselen.

For kvartalet som endte den 29. april noterte Nvidia seg en omsetning på 3,2 milliarder dollar, en økning på hele 66 prosent sammenlignet med samme periode i fjor – og ny kvartalsrekord for selskapet.

Etter den internasjonale regnskapsstandarden GAAP lå inntjeningen per aksje på 1,98 dollar, en økning på hele 151 prosent fra 0,79 dollar for ett år siden, og også ny rekord. Sammenlignet med forrige kvartal økte aksjeverdien med 11 prosent, fra 1,78 dollar.

Solid økning i kort til kryptograving

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Nvidia meldte også om meget kraftig økning i nettoinntekten. Etter at alle utgifter er trukket fra satt grafikkortprodusenten igjen med et overskudd på 1,2 milliarder dollar, en økning på saftige 145 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ifølge nettstedet MarketWatch rapporterte Nvidia at omsetningen fra kort produsert av tredjeparter beregnet på graving etter kryptovaluta lå på 289 millioner dollar i kvartalet. Dette skal ha gitt en økning i omsetning på 150 prosent fra segmentet som inkluderer denne type grafikkort.

I tillegg uttalte administrerende direktør i Nvidia Jensen Huang overfor MarketWatch at mange av grafikkortene beregnet på spilling også brukes til kryptograving. Ifølge Huang kjøpes imidlertid spillkort primært for spilling og benyttes kun til kryptograving når man ikke spiller.

Omsetningen fra grafikkort beregnet på spilling økte med solide 68 prosent i kvartalet sammenlignet med samme periode i fjor, til 1,72 milliarder dollar. Den datasenter-relaterte omsetningen opplevde også en solid vekst på 71 prosent, til 701 millioner dollar.

Fallet i kryptovaluta-kursene har nå begynt å drive prisene på grafikkort nedover igjen »

Les også
Dette er de 5 beste grafikkortene nå
Les også
Google slår ned på kryptovaluta
Les også
Nvidia: – Vi jobber knallhardt med å møte etterspørselen
Les også
– Prisene fortsetter oppover
annonse