Tek.no

Nyhet

Forbedrer støtte for eldre optikk

Olympus vil ha like god ytelse på FT-objektiver som på nyere mFT-optikk.

Montasje: Akam/istock 000019466245
Are Thunes Samsonsen
27 Nov 2012 13:39

Det er liten tvil om at det er mikroFourThirds som er Olympus' satsningsområde når det gjelder kamerasystem for tiden. De har riktignok etter eget utsagn ingen planer om å la det nært beslektede FourThirds-systemet dø i umiddelbar fremtid, men det ser ikke ut til å være her tyngden av nyutvikling ligger. Og det er nok en riktig prioritering. Det nyere mFT-systemet har vært en stor suksess, og etter hvert som det har modnet har det gitt Olympus og Panasonic et forsprang på konkurrentene is amme nisje.

Likevel er det mange som sitter på gromoptikk fra FT-systemet, men som gjerne vil bruke disse på nyere mFT-kameraer, noe de så absolutt kan takket være et utall tilgjengelige overganger. Likevel er det mye optikk som ikke utnyttes helt optimalt med en slik løsning. Autofokusen er ofte merkbart tregere, og det har derfor ikke vært helt den samme gløden over dette som å bruke optikken på kameraer som utnytter den best mulig.

Dette vil Olympus nå gjøre noe med, og de har derfor tatt patent på en ny overgang mellom de to systemene. Om dette patentet ender opp som et produkt er absolutt ikke sikkert, og noe tiden må vise, men dersom det skjer kan dette bli interessante saker.

Foto: 43rumors

Overgangen skal i følge patentet nemlig ha noen optiske elementer som skal sørge for autofokus i selve adapteren i stedet for i objektivet, og dette skal visstnok kunne gi mye raskere autofokus enn før når man bruker FT-objektiver på mFT-kamera. I tillegg skal den innebygde optikken kunne utstyres med en bildestabilisator som skal kunne justeres automatisk alt etter som hvilket objektiv man bruker.

Spørsmålet vil da bli hvordan dette ekstra glasset vil påvirke bildekvaliteten. Olympus er kjent for fremragende optikk, men samtidig er det en kjent sak at overganger som inneholder optiske elementer ofte gjør lite hyggeligen ting med bildekvaliteten.

Den som lever får se. Kanskje.

Les også: TEST: Olympus OM-D E-M5 - Et av de beste speilløse kameraene vi har testet

Kilder:
43rumors.com

annonse

Les også