Til hovedinnhold

Lenovo varmer opp til Windows 8

Fleksible IdeaPad Yoga kommer i to størrelser, med vidt forskjellige plattformer.

En mengde nye bærbare vil se offentlighetens lys når Windows 8 lanseres den 26. oktober.

Blant massene vil vi finne Lenovos IdeaPad Yoga, som vi fikk stifte bekjentskap med allerede i januar i år. Men da var det en prototype, og naturligvis en del usikkerheter rundt hvordan det ferdige produktet faktisk ville bli.

11 og 13 tommer

Det som nå er klart er at Yoga vil komme i to størrelser, med ganske så forskjellig innmat. Storebror med sin 13,3-tommers IPS-skjerm på 1600 x 900 piksler, vil ha et nokså typisk bærbart oppsett: Siste generasjon Intel Core i-prosessor, USB 3.0, HDMI, minnekortleser, 802.11n trådløst nettverk og Bluetooth. Den kan utstyres med opp til 8 GB minne og 256 GB SSD.

Men ellers er ikke Yoga helt som dagens ultrabooker. Den er nemlig utstyrt med berøringsskjerm som kan vippes helt rundt – slik blir det enklere å bruke den som en ren tablet.

Lenovo IdeaPad Yoga 11.Foto: Lenovo

Den samme fleksible egenskapen finner vi også hos lillebror, utstyrt med en 11,6-tommers skjerm med oppløsning på 1366 x 768 piksler. Men her er Intel-prosessoren byttet ut med Nvidias Tegra 3-plattform, som vi vanligvis finner i rene nettbrett og mobiltelefoner.

Med en slik ARM-prosessor kan ikke IdeaPad Yoga 11 kjøre vanlig Windows, og vil derfor ta i bruk Windows RT – en egen utgave av Windows 8.

Av andre egenskaper nevner vi 802.11n trådløst nett, Bluetooth og USB 2.0. Den kan utstyres med opp til 2 GB minne og 64 GB lagringsplass – dette høres kanskje i minste laget ut, men husk at dette er en plattform som er ment for litt "lettere" bruk. Ifølge Lenovo skal Yoga 11 ha en batteritid på opp mot 13 timer.

Oktober og desember

IdeaPad Yoga 13 vil være først ut i butikken. Den skal slippes samtidig med Windows 8, og har fått en veiledende startpris på 1099 amerikanske dollar. Er du mer interessert i Yoga 11, må du vente til begynnelsen av desember, og her starter prisen på 799 dollar.

Kilde: Liliputing

annonse