På nett med kameraet

2011 kommer til å bli året da "alle" kameraer kommer på nett.

I dag lanserer Samsung et kompaktkamera for unge mennesker som ønsker å kunne dele bildene sine fra hvor som helst. SH100 har innebygd Wi-Fi og inkluderer Boingo-konto. Sistnevnte gir deg tilgang til over 200 000 trådløse nett i hele verden.

Det er innebygd støtte for mange sosiale medier, slik som Facebook, Youtube, Picasa og Photobucket. Den har også støtte for e-post, så du kan sende bildene dine til hvem som helst med en gang du har tatt dem.

En litt fiffig funksjon er at du kan koble den trådløst til Samsung Galaxy S, og bruke sistnevnte som fjernkontroll med live view-funksjon. Skal du ta gruppebilde med deg selv, kan du nå stå sammen med de andre, se at alle er plassert riktig og smiler, og så ta bildet ved hjelp av telefonen din.

SH100 kan ta opp HD-video i 720p, og vise dette på en TV eller laste den opp til Youtube. Innebygd GPS gjør at du kan registrere hvor alle bilder er tatt.

Trykkfølsom skjerm er enkelt men ofte tregt. Grensesnittet der derimot bra ut.

Utover disse funksjonene er kameraet et ganske vanlig kompaktkamer med 14 megapiksler, 5x zoom tilsvarende 26-130mm og en 7,6cm (3 tommer) trykkfølsom LCD-skjerm. Du gjør omtrent alle innstillinger på kameraet ved hjelp av skjermen, noe som gjør det lett å finne fram, men det tar gjerne mye tid. Grensesnittet likner på det du finner på dagens smarttelefoner, så det bør fungere noen lunde greit.

Hvis det er noe vi savner, er det en ordentlig bildestabilisator. Riktignok er veiledende pris bare 1750,- kroner, så det er en ganske rimelig modell, men jeg tror det hadde vært mer interessant hvis kameraet hadde kostet litt mer og hatt bildestabilistator.

Samsung SH100 er ventet i butikkene tidlig i mars.

Les også
Ta bilde av deg selv
annonse