Nyhet

Utvider PEN-serien

Dobbeltlansering fra Olympus med E-PL5 og E-PM2.

Olympus lanserte i dag to nye kameraer i deres PEN-serie. Apparatene det er snakk om er henholdsvis Olympus PEN E-PL5 Lite og Olympus PEN E-PM2 Mini. De to har mange likheter. Begge kameraene har mFT-fatning og benytter samme 16 megapiksler Live MOS-bildebrikke som man finner i flaggskipet Olympus OM-D EM-5. I tillegg til samme bildebrikke så har de også samme TruePic VI-bildeprosessor. ISO-omfanget går fra 200 til 25.600 og de kan ta opptil åtte bilder i sekundet.

Olympus PEN E-PL5.

Les også: Test: Olympus OM-D EM-5

Likhetene stopper dog ikke ved bildebrikke eller prosessor. Både E-PL5 og E-PM2 har samme 460.000 piksler 3,0 tommer store berøringssensitive LCD-skjerm og bildestabilisering i huset. Når det gjelder video kan begge kameraene gjøre opptak i full HD (1080/30p). Fokussystemet er oppgradert for begge kameraene. Det er fortsatt 35 forskjellige fokuspunkter, men disse kan nå overstyres ved å ta på skjermen og dermed velge selv hvor fokus skal ligge.

De store forskjellene er på utformingen av kamerahusene og betjeningen kameraene. E-PL5 er den mest avanserte av de to. Det har fått et eget modus-hjul, et hus i metall samt en dreibar skjerm. En annen liten ting man kan notere seg ved dette kameraet er at man kan bytte ut selve grepet, om man skulle ønske det.

Olympus E-PM2.

Olympus PEN E-PM2 fungerer på en litt annen måte. Siden man ikke har modushjul velger man kamerainnstillingene via den kapasitive berøringsskjermen. Som man ser så er knappeutformingen på E-PM2 litt annerledes fra E-PL5, det er rett og slett et enklere kamera med litt færre knapper. Grunnen til det er at dette kameraet skal være det enkleste i PEN-serien og er ment som en enkel inngangsportal til mFT-verden.

Kameraene skal være tilgjengelige i oktober 2012. Vi har dessverre ikke norsk veiledende pris.

Kilde: Pressemelding E-PL5 / E-PM2

Les også
Fikk du med deg dette?
annonse