Tek.no

Nyhet

Denne gir deg Office på iPhone

Med gratisappen CloudOn får du Word-dokumenter og Excel-ark i skyen.

AppStore/montasje
Vegard Haugen
28 Des 2012 12:02

Format: iPhone

Pris: Gratis

Office-appen CloudOn har i nesten et år vært tilgjengelig på Apple iPad og til Android-nettbrett. Nylig slapp utviklerne også en versjon som fungerer på iPhone, ifølge IDG.se.

Med gratisappen CloudOn får du altså tilgang til Word, Excel- og Powerpoint-filer, noe som du normalt må betale i dyre dommer for. I tillegg er appen integrert med med populære skytjenestene Dropbox, SkyDrive, Google Drive og Box.

Office i skyen

Vi lastet ned CloudOn i Apple App Store og registrerte oss som bruker. Deretter valgte vi Dropbox som den skytjenesten vi ønsket å bruke sammen med appen. Merk at du fint kan legge til en eller flere av de andre skytjenestene CloudOn støtter om du ønsker det.

Hovedmenyene, eller grensesnittet, ser veldig bra ut. Det er lett å orientere seg og du skjønner raskt hvordan du skal bruke appen. Vi liker også at det går an å åpne andre filtyper – som bilder og .pdf-er – direkte via appen.

Med tilgang til Dropbox-kontoen finner appen alle tilgjengelige Office-dokumenter du har lagret fra før, men du kan også velge å opprette et nytt dokument. Dette lagres så i den valgte skytjenesten. Imidlertid skal det sies at det blir litt liten plass på en iPhone-skjerm til å gjøre de helt store endringene, og vi forstår godt at CloudOn til nå har vært en nettbrett-app av den grunn.

Litt knotete, men...

Hvis du for eksempel skal skrive et Word-dokument vil du utvilsomt klare det på en iPhone med appen CloudOn, men det er nok ingen ideell løsning på grunn av den lille skjermen. iPhone-tastaturet tar nemlig opp halvparten av skjermen, mens valgene for skriftstørrelse, tabeller, utklippstavle og den slags også krever sin plass. Det betyr at du sitter igjen med en liten hvit flekk som du kan skrive på.

Slik vi ser det fungerer dette veldig bra til å gjøre små endringer til et eksisterende Office-dokument, men det blir litt for knotete til å komponere lengre tekster eller lage avanserte Excel-ark fra scratch. Heldigvis for CloudOn er de færreste så kravstore foreløpig.

Anbefalt!

Alt i alt er CloudOn en veldig god gratisapp til iPhone. Den fungerer klart best til små justeringer av dine Office-dokumenter, samt at iPad/nettbrett-versjonen er absolutt å foretrekke. Notat-appen Evernote er litt ryddigere i selve redigeringsmodusen, men en klar fordel for CloudOn er at den åpner og lagrer dokumentene i Office-format, samt at den støtter – forhåpentligvis – en av skytjenestene du bruker oftest.

Det finnes flere gode Office-apper der ute, men flere av dem er så dyre at det ikke er verdt investeringen for folk flest. CloudOn er heldigvis gratis, og uten reklame, og når den fungerer så bra som den tross alt gjør, fortjener den vår anbefaling.

Terningkast: 5

Last ned CloudOn (gratis)

Les også: Her er "årets apper"

Les også
Her er "Årets apper"
Les også
Dette er de essensielle Android-appene
Les også
Ikke la jule-appene dale ned i skjul
annonse

Les også