Til hovedinnhold

Slipper HTC en ny giganttelefon i morgen?

HTC DLX eller One X5 herjer ryktebørsen og skal ha fem tommers skjerm med full-HD.

Dette er visstnok baksiden på HTCs kommende kjempetelefon.

I morgen skal HTC holde en tilstelning i New York der det muligens er duket for lansering av nye telefoner. En av modellene som kanskje dukker opp kan bli en konkurrent til Samsungs Galaxy Note-serie. På ryktebørsen har den så langt tre ulike navn; HTC DLX, One X5 eller 6435LVW.

Diger skjerm med høy oppløsning

Dersom ryktene stemmer vil telefonen ha en fem tommer stor skjerm, med ekstrem oppløsning. Her er det nemlig snakk om 1920 x 1080 piksler, altså full-HD. Foreløpig er kun én annen telefon med denne kombinasjonen av oppløsning og størrelse annonsert, nemlig Oppo Find5

Noen av ryktene sier at skjermen også vil støtte digital penn, slik Galaxy Note-modellene og HTCs eget nettbrett, Flyer, gjør.

Les også: Verdens første full-HD-telefon

Kraftig innmat

Ryktene skal ha det til at telefonen får en systembrikke fra Qulacomms Snapdragon S4-serie, men det er (enda mer) usikkert om det er snakk om den vanlige S4-utgaven med to av Qualcomms egenutviklede Krait-kjerner, eller om det er råtassen S4 Pro som har fire av de samme prosessorkjernene og en kraftig forbedret grafikkdel.

Ytelsestester som har dukket opp skal vise en høyere ytelse enn i den vanlige S4-brikken med to prosessorkjerner. Dersom det ikke er snakk om S4 Pro er det altså rimelig å anta at det er snakk om en oppgradert brikke i forhold til den som står i HTC One S. Om det dreier seg om høyere klokkefrekvens eller forbedrede komponenter vites imidlertid ikke foreløpig.

Bildekluss

Det siste døgnet har et bilde av det som skal være One X5 versert på nettet, men dette har vist seg å være et designkonsept. Det er likevel rimelig likt de andre bildene som så langt har dukket opp. Som i alle ryktesaker er det også uvisst om disse er ekte før telefonen faktisk er lansert.

Les også: Hva slipper Motorola og HTC denne uken?

(Kilder: engadget.com, engadget.com, gottabemobile.com, gottabemobile.com, flickr.com [One X5 konseptbilde av Danny Tu])

Mer om
annonse