Tek.no

Nyhet

Nå får bankkortene knapper og skjerm

Skal fjerne engangspassord en gang for alle.

MasterCard
Rolf Magnus W Sæther
8 Nov 2012 13:30

Neste gang du får nytt kredittkort kan du få deg en overraskelse. MasterCard Worldwide har nemlig lansert et såkalt "Display Card", som i tillegg til å være et helt vanlig minibankkort, også byr på noe nytt.

På kortet finnes nemlig ett trykksensitivt minitastatur med nummerknapper og av/på-knapp. I tillegg er det et lite LCD-display øverst i hjørnet.

Over og ut for engangspassordene

Hensikten med "skjermkortet" er å gjøre banktjenestene trygge på en enklere måte. Mange banker krever engangspassord for å ta ut store beløp, overføre penger til andres kontoer eller å endre personopplysninger. De nye kortene vil gjøre at kundene slipper å bære med seg en kodegenerator eller et "skrapelodd" i tillegg til kortet.

Det nye kortet åpner også for flere muligheter. Bankkunder skal kunne sjekke saldo, renter og betalingshistorikk på den lille skjermen.

Singapore og noen europeiske banker har allerede tatt i bruk teknologien, som første gang ble lansert i 2010. MasterCard har foreløpig ikke meddelt når og om "Display Card" blir innført i Norge.

Snart får vi kanskje også bankkort som bruker radiobølger for å forhindre svindel.
Les mer: Skru av bankkortet ditt

Hva synes du om det nye bankkortet? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.

Kilder: MasterCard, Cnet.com

Les også
Mobilen blir sidestilt med bankkort
Les også
1 av 5 nettsider kan selge informasjon om deg
Les også
Her finner du koden til bankkortet ditt
Les også
Trojanere stjal 700 000 kroner fra nettbankkunder
Les også
Skru av bankkortet ditt
annonse

Les også