Til hovedinnhold

Google kaster seg over NFC

Nylig ble det kjent at Google Nexus S blir den første mobiltelefonen som leveres med operativsystemet Android Gingerbread (v. 2.3). Denne mobilen har også fått støtte for såkalt Near Field Communication (NFC).

Med denne teknologien kan en mobiltelefon potensielt erstatte både kredittkort, adgangskort, nøkkelkort og heiskort, og mye, mye mer. Da trenger du bare å drasse rundt på én dings.

NFC-brikken som sitter i Google Nexus S - og kommende mobiler med samme type støtte - kommuniserer med sensorer som sender data trådløst. Det fungerer litt på samme måte som Bluetooth, bare mye raskere og sikrere.

NFC-sensorene kan sitte på omtrent hva som helst, som klistremerker, plakater eller vinduer. Mulighetene er mange, og NFC-teknologi kan innen få år forandre vår hverdag.

Ifølge Gizmodo kan du allerede handle i butikker og kjøpe togbilletten med mobilen i Tokyo, takket være denne teknologien.

Foruten kjøp av varer og tjenester med mobiltelefonen, samt muligheten til å bytte ut diverse kort, kan NFC også brukes til overføring av bilder, video tekst, nettadresser og så videre.

Google vil løfte NFC
NFC er intet nytt, men i den vestlige verden er det få som har satset på denne teknologien. Ved at Google nå inkluderer støtte for NFC i sin egen flaggskipmodell - og ikke minst i nye Android Gingerbread - sender det et tydelig signal om at selskapet ser mulighetene med NFC.

Androids utvikler-team har også laget en informasjonsvideo om denne teknologien. Her kommer det frem at Google Nexus S kun har muligheten til å motta NFC-informasjon, ikke sende. Det vil si at akkurat denne modellen ikke kan brukes til betaling, men vi tør vedde på at dette står på planen for kommende Android-mobiler.

Les også: Har du ikke smartmobil, er du en sinke

Mer om
annonse