Tek.no

Nyhet

Google-verktøy finner ut om du bør kjøpe solcellepaneler

Slik fungerer den nye løsningen.

Google/YouTube
21 Aug 2015 17:00

På sin blogg har Google nå kunngjort lansert et nytt verktøy som kan ha stor nytteverdi for de mange som vurderer å utstyre huset sitt med solcellepaneler. Den nye funksjonen gjør det nemlig mulig å finne ut om huset ditt får nok sol til å gjøre det verdt å satse på solcelleteknologien.

Løsningen kalles «Project Sunroof» og skal fungere sammen med søkegigantens populære karttjeneste Google Maps. Project Sunroof fungerer ved å lete opp adressen til brukeren i Google Maps og gi deg informasjon om hvor mye sollys som treffer huset ditt i løpet av ett helt år.

Henter inn masse informasjon

Funksjonen henter både opplysninger fra Googles bilde- og kartdatabase, og baserer seg også på 3D-modellering av hustaket, skygger som kastes av nærliggende bygninger og trær og alle posisjonene som solen har i forhold til huset ditt gjennom et helt år.

I tillegg hentes det inn statistisk informasjon om skydannelser og temperaturforhold i det aktuelle området.

Basert på disse beregningene av hvor mye sol som treffer huset ditt, samt andre faktorer som takareal og strømregningen din, vil Project Sunroof-løsningen så anbefale den optimale mengden solcellepaneler til huset ditt, målt i kilowatt.

Regner ut besparelser

Funksjonen vil også omfatte de økonomiske aspektene, altså hvor mye de anbefalte solcellepanelene vil koste deg, og hvilke besparelser de vil medføre. Google skriver på prosjektets hjemmeside at motivet med fremstøtet er å gjøre det så enkelt og forståelig som mulig å installere solcellepaneler.

Foreløpig fungerer Project Sunroof bare i de amerikanske byene Boston, San Francisco Bay og Fresno. Når vi eventuelt kan få glede av den i Europa er ennå uvisst, men Google skriver i blogginnlegget at de planlegger å gjøre tjenesten bredt tilgjengelig i fremtiden.

Under kan du se en introduksjonsvideo av teknologien.

Snart kan solcellepanelene bli mye mer effektive: Forskere har nemlig utviklet en ny teknologi »

(Via WebProNews)

Les også
Nå får du navigering på mobilen selv om du ikke har nett
Les også
Tar i bruk «3D-syn» på mobilen
Les også
Dette er søkegigantens nye logo
Les også
Nå kan solcellepanelene bli mye mer effektive
annonse

Les også