Tek.no

Nyhet

Er dette Samsung Galaxy S7?

De har latt vente på seg, men nå er de første ryktebildene av Samsungs neste toppmodell lekket.

Hiep Thong/Tek.no, montasje
25 Jan 2016 16:32

Det hører med til sjeldenhetene at en ny telefon unngår å bli lekket før lansering, og spesielt gjelder dette toppmodellene. Produsenter som Apple, HTC og Sony er kjent for å lekke som siler lenge før lansering, men Samsung virker å være uvanlig flinke på å holde skalkene lukket. Ved lanseringen av Galaxy S6 i fjor var det kun dager før lansering at et bilde av den ekte modellen faktisk dukket opp, og i år ser trenden ut til å ha fortsatt – frem til nå.

Nå melder nemlig GSMArena om at det som kan være de første bildene av den kommende toppmodellen Galaxy S7 endelig har nådd ryktemølla. Bildene skal angivelig stamme fra en av fabrikkene som produserer S7, og viser fremsiden og frontkamera-delen.

Under kan du se bildet av selve telefonen:

Galaxy S7-skjermen i all sin prakt – hvis ryktet stemmer, altså.
Hiep Thong

Tydelig Samsung-kjennemerke

Galaxy S6 er Samsungs nåværende toppmodell, sammen med sin søstermodell S6 Edge. S7-serien forventes å bli nokså lik den forrige.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Det er altså ingen bakside eller flere detaljer av designet på telefonen så langt, men til tross for at produsentens navn er dekket til er det tydelig at det er snakk om en Samsung-telefon. Det er først og fremst den karakteristiske hjemknappen og fingeravtrykkssensoren som røper den. Ellers ser det ut som om designet på Galaxy S7 kan bli noe mindre avrundet enn på dagens toppmodell, hvis vi skal tolke rammedesignet ut i fra vinklingen på glassets kanter.

Telefonen ser ut til å være plassert i en form for testrigg, sannsynligvis for å kunne teste telefonens funksjoner, deler og operativsystem uten å røpe selve designet på enheten.

Her er frontkameraet som skal sitte i Galaxy S7, ifølge kilden.
Hiep Thong

Ellers er som nevnt også et bilde av selve frontkameradelen lekket, og på dette bildet kan vi tydelig se det vi allerede kjenner som Samsungs interne «kode» for Galaxy S7: serienummeret SM-G930F. Utover disse få detaljene sier ikke ryktet stort mer, men for de spesielt teknisk interesserte kan det være interessant å vite at frontkameraet nå har tilkoblingen på siden – altså ikke sentrert, slik som hos Galaxy S6.

Vi har for øvrig allerede skrevet en rekke ryktesaker om Samsungs kommende toppmodell, blant annet at den vil få trykkfølsom skjerm, at den kan få knall-lyd, at den får Snapdragon 820-brikken og den får tilbake både vanntettheten og minnkortstøtten fra Galaxy S5.

Det forventes at Galaxy S7 vil bli lansert på et eget arrangement svært nære den kommende mobilmessen MWC 2015, som avholdes i Barcelona mellom 22. og 25. februar. Den kjente og nærmest ufeilbarlige ryktemakeren og lekkeren Evan Blass har allerede varslet på sin Twitter-konto at den vil komme i salg i USA 11. mars. Om det stemmer, vil nok salgsstart i våre trakter starte kort tid etter den datoen:

sitat""

Samsung er ikke de eneste som snart skal lansere telefoner:
– HTCs nye flaggskip måtte redesignes totalt »

(Kilde: GSMArena, GSMArena 2)

Les også
Ny topprosessor skal krympes rekordmye
annonse

Les også