John McAfee stiller som presidentkandiat

Se videoen av den eksentriske antivirus-kongens appell til velgerne.

De siste årene har grunnleggeren av det store antivirusselskapet McAfee, John MacAfee, blant annet blitt arrestert for drap og senere prøvd å gjenopplive IT-karrieren sin med spenstige prosjekter. Nå har den fargerike personligheten kommet på banen igjen – som presidentkandiat.

Som blant andre The Hill nylig meldte har McAfee sendt inn de nødvendige papirene for å kunne stille som amerikansk presidentkandidat, som altså ser ut til å antyde at han mener alvor med fremstøtet.

I forbindelse med kandidaturet har McAfee lansert en egen promoteringsnettside, hvor man blant annet finner en fire minutter lang video hvor McAfee redegjør for hvorfor han ønsker å endre på saker og ting i USA – dog uten å eksplisitt kunngjøre at han stiller som presidentkandidat.

Slik ser McAfees nye presidentkandidat-nettside ut. Foto: mcafee16.com

Opptatt av sikkerhet og peronvern

I videoen snakker han hovedsakelig om datasikkerhet og personvern, og ramser opp ulike måter han mener myndighetene bryter med prinsippene i den amerikanske grunnloven når det gjelder statlig maktmisbruk.

Utover promoteringsvideoen er det foreløpig fint lite informasjon på nettsiden, annet enn stemmefristene i de ulike delstatene og hvordan man kan donere penger.

I et intervju med nettstedet Wired sa John McAfee for noen dager siden at han var i tvil om hvorvidt han skulle stille som presidentkandidat, men at rådgiverne hans «presset» ham til å stille. Han skal også ha mottatt tusenvis av e-poster fra folk som følger ham på Internett og som ønsker at han skal stille som kandidat.

Han sa i intervjuet at det er mye som må fikses i det amerikanske statsapparatet når det gjelder blant annet kunnskap om teknologi og personvern.

Kritisk til «bakdør»-praksisen

– Det er åpenbart at lederskapet i dette landet er analfabeter når det gjelder den teknologien som ligger til grunn for våre moderne liv, som cyber-vitenskap, smarttelefoner, militærteknologi og våre måter å kommunisere på, sa McAfee til Wired.

Han kritiserte også den praksisen hvor myndighetene bruker IT-selskaper til å installere «bakdører» i elektroniske dupeditter, et fenomen vil har meldt om tidligere. McAfee mener dette lett kan brukes av hackere til å skaffe seg tilgang til all mulig informasjon, og illustrerer myndighetens uvitenhet.

Hvorvidt vi faktisk får se John McAfee i presidentstolen må nok imidlertdi sies å være ganske usannsynlig. Promoteringsvideoen hans kan du se under.

Flere produsenter har begynt å prioritere sikkerhet og personvern: Denne mobilen skal være helt trygg for spionasje »

Les også
Antiviruskongen John McAfee lanserer «klage-nettside»
Les også
John McAfee utvikler dings som skal gjøre deg helt anonym
Les også
John McAfee er arrestert
Les også
Antivirus-konge ettersøkt for drap
annonse