Tek.no

Nyhet

Dette motoriserte rullebrettet koster over 32 000 kroner

Kickstarter-prosjekt er fortsatt i startfasen.

Hoverboard Technologies (skjermdump)
28 Sept 2015 17:00

Svevebrettet fra Tilbake til Fremtiden 2-versjonen av 2015 er fortsatt ikke på markedet, men vi lever likevel i en svært spennende tid med tanke på små, kompakte kjøretøyer.

Kickstarter-prosjektet Hoverboard er et eksempel. Det er ikke et svevebrett, slik navnet får deg til å tro, men det er et elektronisk rullebrett med ett stort hjul i midten.

Jeg vil ha et slikt ... når de blir litt billigere.

Krever øvelse

Du stiller deg opp som på et vanlig rullebrett, og lener deg litt fremover for å få brettet til å bevege seg forover. Du lener deg til sidene for å få det til å svinge, og bakover for å bremse eller få det til å stoppe.

Toppfarten er cirka 25 kilometer i timen, og det er ifølge utviklerne også så langt du kommer før det må lades opp.

Hoverboard-fest.

Brettet bruker avansert elektronikk for å holde balansen, men utviklerne er klare på at det – i motsetning til enkelte andre små, elektroniske framkomstmidler – krever litt av deg som skal kjøre det.

Brettet har flere programmerbare led-lys, og, i motsetning til det gamle rullebrettet ditt, innebygde høyttalere. Du kan også koble det til en mobilapp, for å forandre på innstillingene og loggføre kjøringen din.

Utviklerne sier blant annet at det er mulig å endre toppfarten per bruker, slik at det oppleves trygt også for nybegynnere.

Eksisterer allerede i prototypeformat

Hoverboard høres nesten litt sci-fi-ut, men i motsetning til mange andre Kickstarter-produkter eksisterer det allerede, og blir behørlig demonstrert i videoer på kampanjens nettside.

Om det virkelig fungerer så godt som utviklerne hevder vil vi imidlertid ikke finne ut før i juli neste år. Det er da de anslår at de første 100 brettene skal ha blitt produsert og sendt ut til de aller ivrigste kundene.

Brettet er ikke direkte billig. Om du ønsker å være blandt de 100 første, må du ut med 3775 dollar – over 32 000 norske kroner med dagens kurs. Frakt er inkludert, men det blir vel noen ekstra kroner i tollen.

Kanskje greiest å vente på anmeldelsene, med andre ord.

For en stund siden avslørte Lexus et «ekte» svevebrett
Det er imidlertid avhengig av magnetisk underlag, som et MagLev-tog »

(Kilde: Kickstarter)

Les også
Dette er trolig verdens første «ekte» svevebrett
annonse

Les også