Til hovedinnhold

Googles neste smartbriller kan få et skikkelig fancy design

Søkegiganten har tatt patent på briller som kun festes på det ene øret.

USPTO

Etter at Google lanserte sine smartbriller i 2013 har ikke produktet akkurat blitt tatt imot med ellevill jubel, men selv om utviklere tilsynelatende allerede har begynt å miste gløden har Google bedyret at satsingen fortsetter. Nå kan det se ut til at Google tar grep for å gi konseptet større appell.

Som blant andre The Next Web melder har Google nemlig nylig fått innvilget en patent på det som ser ut som et ganske særegent smartbrille-design.

Festes bare på det ene øret

Patenten heter «Wearable device with input and output structures» og beskriver en elektronisk enhet som tar form som et slags «bånd» som plasseres på brukernes hode. Enheten festes bare på det ene øret, med en skjerm som «henger» foran øyet til brukeren.

Illustrasjonsbilde av brillene, hentet fra patentdokumentet. Foto: USPTO

Ifølge patentdokumentet vil en del av båndet strekke seg bak hodet, og enheten skal kunne justeres på mange ulike måter for best mulig tilpasning til hver enkelt bruker.

I dokumentet beskrives en rekke ulike design og muligheter for den nye patenten, for eksempel at enheten kan by på en innebygget datamaskin og sensorer. Google foreslår også å benytte kameraer som kan brukes i «utvidet virkelighet»-øyemed, og berøringssensitive overflater for kontroll av apparatet.

Foreslår flere skjermløsninger

Flere skjermteknologier foreslås også, og i tillegg til et projektor-system som det man finner i den eksisterende Google Glass-modellen, leker selskapet også med idéer som blant annet omfatter semi-gjennomsiktige LCD-skjermer og lasere som «tegner» skjermer direkte på netthinnen.

Fremdeles eksisterer den nye smartbrillen altså kun som en patent, og det er derfor høyst uvisst om eller når vi får se en fysisk utgave, og hvorvidt det faktisk dreier seg om en offisiell oppfølger til Google Glass, selv om det unektelig kan se slik ut. For flere detaljer og illustrasjoner kan du sjekke ut selve patentdokumentet.

Google kommer stadig med spretne påfunn: Nå har selskapet fått Star Wars-feber »

annonse