Nyhet

Denne minnepinnen har WiFi

Gir deg 4,5 times trådløs videostrømming.

Lite lagringsplass er et problem for de fleste smarttelefonbrukere, og spesielt dersom telefonen din ikke har plass til minnekort. Etterhvert som bilder, videoer og annet innhold hoper seg opp, kan både 16, 32 og 64 GB bli litt lite.

Nå melder Engadget om at minnekortprodusenten SanDisk forsøker å ta problemet ved roten. Dette gjør de ved å lansere et splitter nytt type produkt: en trådløs minnepinne med strømmefunksjonalitet.

Slik ser pinnen ut. Toppen er den som sender de trådløse signalene, og hvis du tar den av kommer en vanlig USB-utgang til syne. Foto: SanDisk

Pinnen har fått navnet SanDisk Connect Wireless Stick, og er i bunn og grunn en helt vanlig minnepinne med USB-utgang. Pinnen kan imidlertid også lagre innhold lynraskt og trådløst fra en hvilken som helst enhet, og – aller viktigst – strømme innholdet trådløst. Dette betyr at du for eksempel kan lagre en haug av HD-filmer til flyturen, og strømme dem rett til mobilen din. Smart.

Bærbar sky rett i lomma

En annen hendig funksjon SanDisk har lagt inn, er støtte for automatisk sikkerhetskopiering av bilder og videoer. Dermed kan du med god samvittighet rydde plass på telefonen mens du er på farten, dersom du for eksempel ønsker mer plass til offline-album i Spotify.

Selve pinnen er ikke store karen. 7,7 centimeter er alt du trenger å gjøre plass til i sekken for å få plass til Connect Wireless Stick.

Pinnen fås for øvrig med 16, 32, 64 eller 128 GB, med en pris på henholdsvis 30, 40, 60 og 100 dollar. Norske priser er ikke kjent. Batteritiden er oppgitt til 4,5 timers konstant strømming av innhold, men hvis du samtidig har med deg en nødlader får du fort langt mer enn dette.

Er du på jakt etter mye lagringsplass i lite format?
Nå får du minnekort på hele 512 GB »

(Kilde: Engadget)

Les også
Her setter han inn USB-pinnen som «brenner» opp innsiden av PC-en
annonse