Til hovedinnhold

Populær pirat-strømmetjeneste ble raidet av politiet

Nå vil den svenske tjenesten «Swefilmer» forsvinne for godt.

Skjermdump/Swefilmer.com

Nabolandet vårt i øst har vært åstedet for mye av kampen mot piratvirksomheten, først og fremst i form av det store raidet mot The Pirate Bay på tampen av fjoråret. Nå melder den svenske avisen Dagens Nyheter at myndighetene i landet også har gått til aksjon mot en annen stor pirattjeneste.

Politiet har nemlig raidet den populære strømmetjenesten «Swefilmer», noe som har ført til at tjenesten nå stenger dørene på permanent basis. En av administratorene av siden, Ola Johanson, forklarer det inntrufne i en egen YouTube-video.

Ble anholdt i 90 timer

I videoen forteller Johanson at politiet slo til mot siden tidligere denne måneden, hvor de beslagla blant annet datautstyr og mobiltelefoner. I tillegg ble Johanson anholdt i 90 timer på grunn av sin tilknytning til tjenesten.

I skrivende stund er Swefilmer fremdeles oppe og går, men den 31. juli, altså på fredag, vil det være helt slutt for strømmetjenesten. Johanson har visstnok ikke blitt tvunget til å stenge siden på nåværende tidspunkt, men velger likevel å gjøre det på grunn av den forestående, rettslige forfølgelsen.

Swefilmer har vært en meget populær tjeneste i Sverige. Avisen Dagens Media rapporterte for en måneds tid siden at Swefilmer, sammen med en tilsvarende tjeneste ved navn Dreamfilm, stod for til sammen 25 prosent av all nett-TV-titting i landet i 2014.

– Like ille som tyveri av fysisk eiendom

Tjenesten tilbyr strømming av filmer og TV-serier med svensk tekst som lastes opp ulovlig på en server som visstnok er basert i Russland, hvor også Dreamfilms servere ligger.

Innholdsprodusenter skal ha vært ute etter Swefilmer og de andre ulovlige strømmetjenestene i Sverige i lengre tid, og uttrykte lettelse etter at stengningen av tjenesten ble kjent nylig. En av dem er regissøren av den svenske filmserien Johan Falk, Anders Nilsson.

– Vi er ikke et anonymt Hollywood-studio. Vi er en gruppe filmskapere, og vi vil ikke gi opp når noen spytter oss i ansiktet ved å stjele filmene våre og laste dem på kriminelle nettsider for å dele dem med hele verden. Det er like fornærmende som om noen hadde stjålet ren fysisk eiendom. Det forstår ikke alle, sa Nilsson i forbindelse med saken.

Videoen til Ola Johanson kan du se under.

Ikke alle er like kritiske til piratkopiering: Den kjente musikkprodusenten David Guetta sier det bringer folk til konsertene »

(Via TorrentFreak)

annonse