Til hovedinnhold

Amazons billigbrett er verdens mest populære Android-nettbrett

Apples iPad er fortsatt størst, men Android-nettbrettene haler innpå.

Amazons rimelige nettbrett, Kindle Fire, er nå det mest populære nettbrettet, ifølge en undersøkelse fra analyseselskapet Flurry.

Kindle Fires markedsandel anslås til 35,7 prosent av Android-nettbrettene. Dermed har Kindle Fire passert Samsung Galaxy Tab, som står for 35,6 prosent av markedet. Kindle Fire er foreløpig ikke til salgs i Norge.

Flurry har gjort målingene ved hjelp av en analyseløsning som er integrert i en rekke populære Android-apper, og hevder å kunne spore mer enn 20 prosent av alle sesjoner på mer enn 90 prosent av alle Android-enheter.

Totalt ble det solgt 26,8 millioner nettbrett i fjerde kvartal 2011, ifølge tall fra Strategy Analytics som Flurry viser til. Det er en økning på 150 prosent, fra 10,7 millioner i fjerne kvartal 2010.

Apple fortsatt størst

Apple dominerer foreløpig nettbrettmarkedet, med et salg på 15,4 millioner enheter i fjerde kvartal, ifølge Strategy Analytics. Men Android-nettbrettene haler innpå, og økte sin markedsandel fra 29 prosent i fjerde kvartal 2010 til 39 prosent i fjerde kvartal 2011.

Økningen i Android-nettbrettenes markedsandel skyldes i stor grad lanseringen av Amazon Kindle Fire, mener Flurry.

I undersøkelsen går det også frem at det er dobbelt så stor sannsynlighet for at Kindle Fire-brukerne laster ned en app som koster penger, i forhold til en Galaxy Tab-bruker.

Les også: Slik blir nettbrettene i 2012

Amazon Kindle Fire har gjort et solid innhugg i Android-kaken. Diagrammet viser de ulike Android-nettbrettenes andel av app-sesjoner. (Kilde: Flurry)

(Kilde: Flurry)

annonse