Til hovedinnhold

Se NRK når og hvor du vil

Slik blir NRKs nye Nett-TV.

Neste år lanserer NRK en nyoppusset utgave av sin tjeneste Nett-TV. Den nåværende utgaven har blitt for gammeldags og tungvinn, og nå skal en langt mer åpen og brukervennlig versjon gis ut.

Med Nett-TV kan brukere se serier og programmer som har blitt sendt eller sendes på NRK – uten videre kostnader bortsett fra det alle husstander med TV-apparater har måtte betale med lisensavgiften.

Tilgjengelig på alle plattformer

– Vi vil ta TV-mediet som har hatt en lineær fortid med sendeskjema og utvide det slik at du kan se TV når du vil og hvor du vil, sier Sindre Østgård, sjefen for nye medier i NRK. Han fortsetter:

– Du skal kunne se Nett-TV på PC, Mac, mobiltelefoner, nettbrett og TV-er med Internett-tilkobling gratis.

Alt arkivmateriale gis ut

I den nye utgaven av Nett-TV kan man spole i serier, programmer og direktesendinger. På denne måten behøver man ikke lenger å måtte forholde seg til et fiksert sendeskjema, og ikke bli irritert om man går glipp av de første minuttene av Dagsrevyen.

Alt arkivmateriale hos NRK blir gjort tilgjengelig, og dette skal bli mer oversiktlig slik at man lettere skal finne frem til det man har lyst til å se.

En knapp for foreldrekontroll og en mer tydelig merking av aldersgrenser skal i tillegg gjøre det enklere for foreldre å kontrollere hva barna har tilgang til å se på Nett-TV.

Starter i 2012

Prosjektet med oppussingen av Nett-TV begynte i 2010, og arbeidet har involvert flere forskjellige avdelinger i NRK.

Lanseringen av det nye Nett-TV er anslått å dukke opp i starten av 2012 for PC og Mac, mens løsninger for mobiltelefoner og nettbrett skal komme fortløpende etter dette.

(Kilder: Kampanje.com, NRK)

annonse