– Appene må ikke være like bra, men bedre

Nokias app-sjef mener det kun er apputvalget som holder dem tilbake.

Windows Phone 8 har virkelig vært i vinden de siste månedene, men ligger fortsatt et godt stykke bak Android og iOS når vi ser på globale markedsandeler.

Nokia har satset alt på Microsofts plattform. Bryan Biniak, sjef for apputvikling i Nokia, hevdet overfor avisen International Business Times at det er innholdet – appene – som gjør at de fortsatt henger etter. Dette melder Mobil.se.

– Vi slipper ofte nye enheter, men hver app som forbrukerne savner til de nye modellene innebærer et mulig tapt salg for oss, sier Biniak til avisen.

Innhold har størst betydning

Ifølge Biniak er det ikke lenger selve mobilen som avgjør hvilken man kjøper, men at forbrukerne nå er mer opptatt av hvilket innhold som finnes til operativsystemet mobilen kjører. Og der sier han med dårlig skjult skuffelse at Microsoft ikke har vært gode nok.

– Du kan ikke selge en telefon uten de rette appene, det går bare ikke, klager Biniak.

– For at du skal bytte til Windows Phone fra en annen plattform, må ikke bare appene du bryr deg om finnes til våre mobiler; De må også være bedre. Jeg trenger å kunne tilby deg en unik opplevelese som du ikke kan få på en annen enhet, sier han videre.

Biniak avslutter imidlertid med å si at det vil bli vanskeligere å hevde at Windows Phone 8 mangler noen vesentlige apper mot slutten av året. Noe av årsaken til det er at Microsoft har spyttet inn penger for å utvikler Windows-versjoner av popoulære apper:

Les mer: Vil betale 100 000 dollar til Windows Phone-utviklere (Mobilen.no)

(Kilder: Mobil.se)

Les også
Windows-mobilene kan snart få Full HD-skjermer
Les også
Nå har Windows-nettbrettene 100 000 apper
Les også
Vil betale 100 000 dollar til Windows Phone-utviklere
annonse