Nyhet

Microsoft-nettbrettet i salg denne uken

Nå kommer Surface RT i norske butikker.

I januar skrev vi at Microsoft kunngjorde at deres eget Windows RT-nettbrett Surface RT kommer i salg i Norge og 12 andre land den 14. februar. I dag kom de første nettbrettene på lager hos nettbutikkene, viser vår Prisguide-tjeneste.

Windows RT er den versjonen av Windows 8 som er beregnet på nettbrett med ARM-prosessorer, den samme typen prosessorer som brukes i de fleste Android-nettbrett og i Apples iPad. Windows RT-nettbrettene kan i motsetning til den vanlige Windows 8-versjonen ikke kjøre vanlige Windows-programmer, uten at de programmene er kompilert for ARM-arkitekturen først.

Med eller uten tastatur

Microsoft Surface RT.Foto: Microsoft

Microsoft Surface RT finnes i flere ulike varianter. Du får den i både en 32 GB- og en 64 GB-utgave, og begge kan leveres med eller uten Touch Cover – et kombinert beskyttelsesdeksel og tastatur.

Nettbrettet har en 10,6 tommer stor 16:9-skjerm med oppløsning på 1366 x 768 punkter. Det kommer med en firekjerners Nvidia Tegra 3-systembrikke. I tillegg til den innebygde lagringsplassen kan du utvide lagringsplassen med microSD-kort.

Surface RT kommer med Microsoft Office Home and Student.

Microsoft Norge skal ha en presselansering av Surface RT den 14. februar, vi kommer tilbake med en eventuell test etter dette.

Gå til Prisguide for å finne beste pris på Surface RT. Der kan du også få prisvarsling når nettbrettet kommer under en gitt pris.

Les også: Microsoft lanserte egne nettbrett

Få også med deg testen av Ativ Tab, Samsungs Windows RT-alternativ.

Les også
Her er Microsofts nye nettbrett
Les også
Microsoft kan slå sammen to Windows-versjoner
Les også
– Vi jobber med et Surface 2-nettbrett
Les også
Livet med nettbrett som PC: Studentens drøm
Les også
Samsung Ativ Tab: Samsung med Windows RT utfordrer Apple og Google
Les også
Microsoft slipper helt nye nettbrett
annonse