Til hovedinnhold

AMD slipper prosessor med rekordhøy klokkefrekvens

Den nye modellen i FX-serien blir kraftige saker.

AMD

Mange spennende nyheter er blitt avslørt under den pågående E3-messen, hvorav Playstation 4-avdukingen antakelig er blant høydepunktene. Det er likevel ikke bare spill- og konsollprodusenter som bruker arrangementet til å kunngjøre nye produkter.

Prosessormakeren AMD har nå også dratt sløret av en liten godbit som trolig vil appellere til ytelsesorienterte PC-spillere. Selskapet slipper nemlig en ny modell i den kraftige FX-familien av prosessorer med en klokkefrekvens som skulle dra unna det meste av oppgaver.

Opptil 5 GHz

Den nye kraftpluggen heter FX-9590 og blir ifølge AMD den første kommersielt tilgjengelige prosessoren med en maksimal turbofrekvens på 5 GHz. Ryktene om en ny FX-råtass, som vi skrev om i april, stemte altså. Modellen får åtte kjerner og er basert på Piledriver-arkitekturen.

Utover dette var ikke AMD videre generøs med detaljene, men skriver i pressemeldingen at prosessoren i første omgang kun vil bli tilgjengelig for systembyggere. Det er uvisst når den dukker opp i butikker og til hvilken pris.

AMD kunngjorde for øvrig også en litt mindre muskuløs FX-modell, FX-9370, som får en maksimal turbofrekvens på 4,7 GHz.

Under CES-messen kunngjorde AMD nye APU-modeller i andre enden av skalaen: «Richland»-prosessorene er for de budsjettbevisste »

(Kilde: AMD)

annonse