Nyhet

Denne appen skal forhindre sykehustabber

Utviklet app som regner ut medisindoser.

Internasjonal erfaring viser at halvparten av skadene som oppstår i helsetjenesten sannsynligvis kan unngås, skriver apputviklingsselskapet Shortcut i en pressemelding. Nå har de i samarbeid med Helsebiblioteket og Statens legemiddelverk laget en app som skal gjøre det enklere for sykepleiere og annet helsepersonell å beregne riktige medisindoser.

Appen "Legemiddelutregning" gir hjelp til å utregning av riktige doser, enten det er tabletter, flytende, medisiner for injeksjon eller infusjon.

– I sykepleieryrket kan en kommafeil være fatal. Selv om alle sykepleiere har gjennomgått utdannelse og bestått eksamen i medisinutregning, er det ikke alle som føler seg 100% sikre på egne matematikkferdigheter, sier Grete Strand hos Helsebiblioteket.

Skal ikke erstatte menneskene

Hun forteller at appen ikke skal erstatte menneskene, men være et hjelpemiddel ved siden av. Appen skal fungere uten internettforbindelse.

– Jeg er overbevist om at vi kommer til å se flere og flere leger og sykepleiere benytte smarttelefoner og nettbrett som arbeidsverktøy i årene som kommer. Innen helse sektoren ligger det uendelige muligheter for utvikling av hjelpemiddel-apper, sier daglig leder i Shortcut, Kjell J. Isaksen.

Appen ligger tilgjengelig i Apple App Store og Google Play.

Les også: Dette er de smarteste app-idéene

Les også
Billig treningsdings kan hjelpe hjertepasienter
Les også
Vi slanker oss med mobilen
Les også
Se de smarteste app-idéene
Les også
Lanserer kjørebok til iPhone
annonse