Tek.no

Nyhet

– Loch Ness-monsteret er sannsynligvis en stor fisk

Det sier mannen som har viet 25 år av sitt liv til å løse mysteriet.

Montasje: Shutterstock/Teknofil.no
20 Juli 2015 15:22

På starten av 1990-tallet solgte Steve Feltham huset, sa opp jobben og gjorde det slutt med kjæresten for å følge drømmen sin. Han reiste til Skottlands nest største innsjø, den myteomspunnede Loch Ness, for å lete etter sjømonsteret «Nessie».

25 år har gått, og på den tiden har Feltham rukket å bli en av verdens fremste eksperter på Loch Ness og Nessie. Han har til og med fått plass i Guinness Rekordbok for å ha lett etter sjømonsteret i flest år. Derfor er oppsiktsvekkende at han nå tar til orde for at den mystiske skapningen trolig er en fisk, en europeisk malle (Silurus glanis). Det melder Cnet.

(OBS! Videoklippet lenger ned starter dessverre automatisk)

– De kan leve veldig lenge, og det er sannsynlig at de ble introdusert i innsjøen på Viktoriatiden, noe som ville forklart hvorfor flesteparten av Nessie-observasjonene startet på 1930-tallet – når de nådde voksen alder. Jeg må være ærlig. Jeg tror bare ikke at Nessie er et forhistorisk monster, sier Feltham i et intervju med The Times.

Loch Ness har et totalt areal på 56 kvadratkilometer, er 36,2 kilometer lang og på sitt bredeste er den 2,7 kilometer bred. På det dypeste er innsjøen 226 meter dypt. En stor fisk, eller eventuelt et sjømonster, har med andre ord god plass å boltre seg på. Ferskvannsfisken Europeisk malle (Wels catfish) kan bli opptil 4-5 meter lang og veie 300 kilo.

– Mysteriet er ikke løst!!!

Uttalelsen til Feltham vekker oppsikt, ettersom 52-åringen lenge har sett ut til å være en som ville forsvart Nessie-myten med nebb og klør. Han har tross alt viet halve livet sitt til å løse gåten.

På sin egen nettside, Nessiehunter.co.uk, tar han imidlertid avstand fra måten uttalelsene hans har blitt fremstilt i de britiske tabloidene. Han nekter for at arbeidet hans er over, og at det er på tide å pakke sakene. Selv om han nå tror at Nessie sannsynligvis må være en stor fisk, hevder han at mysteriet på ingen måte er løst. Det er trolig en fisk, men det kan være noe annet også, hevder han.

I denne hjemmemekka videoen understreker han at han ikke har noen planer om å reise fra Loch Ness før han har alle svarene:

Lykkelig i Loch Ness

Feltham fremstår kanskje som en eksentriker – besatt av å finne svaret på Nessie-gåten. Han forklarer imidlertid på nettsiden sin at dette handler om så mye mer for ham, selv om filmcrew og journalister bare vil vite om det finnes et monster eller ikke i Loch Ness.

«Det er fullt forståelig, men det frustrerer meg at jeg aldri får sjansen til å snakke om noe som er minst like viktig: At hvis du har en drøm, uansett hvor hårreisende andre synes den er, så er det verdt å forsøke å realisere den», skriver Feltham.

«Har jeg noen gang angret på avgjørelsen min? Aldri. Ikke ett sekund», avslutter han.

Feltham bor for øvrig i en liten campingvogn ved Loch Ness. Han tjener til livets opphold som guide, og ved å selge små leirfigurer av Nessie som han lager selv.

Har Google funnet Loch Ness-monsteret?
Street View-bilder fra innsjøen vekker oppsikt »

(Kilder: Cnet, The Times, Nessiehunter.co.uk)

annonse

Les også