Tek.no

Nyhet

Frir til bilentusiasten med håndsydd skinn og aluminium

Nytt racingratt skal gjøre det mer autentisk å kjøre bil-spill.

Logitech

Har du gått på en smell og plukket opp det ene bilspillet etter det andre hvor alle lover å være mer realistiske enn det forrige og gi deg den beste kjørefølelsen – bare for å atter en gang sitte igjen med en følelse langt fra den du opplever i en virkelig bil?

Det vil Logitech nå endre på. Alle som har prøvd Grand Turismo med et skikkelig ratt vet at spillet da blir minst ti ganger morsommere, og nå kommer Logitech med et ratt og pedal-sett som i alle fall får oss til å ville ta en virtuell kjøretur igjen.

Deres Logitech G920 Driving Force og G29 Driving Force, for henholdsvis Xbox One/PC og Playstation 3/4, skal nemlig ikke bare gi en skikkelig realistisk kjøreopplevelse i TV-stua, og du skal også kunne kjøre med stil – uavhengig av om du foretrekker en topptrimmet Volvo eller en mektig Maserati på skjermen.

Høykvalitetsratt som imiterer virkelig kjøring

I denne oppfølgeren til G27 er det nemlig skikkelige og holdbare materialer som gjelder. Hjulakslingen og e-giret (formel1-giret) består av rustfritt stål, mens Logitech kan fortelle at håndsydd skinn av høy kvalitet skal dekke rattet.

Akkurat som tidligere kommer rattet med innebygget Force Feedback-motor. Ifølge Logitech sørger to trykkmotorer for å simulere G-krefter, veiforhold og dekkslitasje. Dette skal gi deg en realistisk følelse av under- eller overstyring samt akserelasjon.

Takket være en «anti backlash»-funksjon holdes rattet stramt for å gi deg bedre kontroll.

Pedalsettet som følger med, bestående av både gass, brems og clutch, er også utført i rustfritt stål. Bremsepedalen søker å imitere motstanden til ekte trykkfølsom brems. Slik skal du både kunne bremse, gasse og skifte gir akkurat som når du er ute å kjører på en ekte vei med bensinsluket ditt.

Stål og skinn koster

Vi håper Logitech holder lovnadene om kvalitet, og selv om du ikke nødvendigvis må selge den ekte bilen din for å kjøpe racingrattet, kan det nok hjelpe på for enkelte som føler at G920 og G29 kommer akkurat litt for sent i forhold til feriepengene.

Driving Force G920 og G29 har nemlig fått en anbefalt utsalgspris på 4000 kroner og vil bli tilgjengelig i august for Playstation 3/4, samt XBox One og PC med Windows 7 eller senere operativsystem.

Driving Force Shifter, en valgfri manuell sekstrinns girspak med revers kommer senere i år. Også denne vil bestå av stål og håndsydde skinndetaljer. Pris for denne ligger på 600 kroner.

Les også
Denne nye Xbox One-kontrollen får utskiftbare deler
annonse