Tek.no

Nyhet

Partytriks: Sprett champagnen med en iPhone

Salget av sabler kan komme til å stupe etter dette.

skjermbilde/Business Insider
4 Aug 2015 16:30

Sablering av champagne eller musserende vin er neppe noe du gjør hver helg, men som partytriks kan det jo være ganske morsomt. Og hvis du bytter ut champagnesabelen med en mobiltelefon blir det enda morsommere.

Nå har Business Insider laget en ny video hvor de bruker en iPhone 5 til å sablere en Champagne-flaske. Telefonen ble valgt på grunn av sin flate sidekant. Teknikken går ut på å holde flasken i 45 graders vinkel, og skyve mobilen bestemt langsmed flaskehalsen:

Kan ødelegge mobilen din

Det ser utvilsomt ut som et artig partytriks, men glem ikke at stuntet også innebærer en viss risiko. Sjansen for å ødelegge mobiltelefonen din er så absolutt tilstede, og sableringsrelaterte skader dekkes i alle fall ikke av noen garanti. Sablering av champagne i seg selv kan også være risikabelt, og kan føre til kuttskader fra glasset, hvis du ikke er forsiktig.

Business Insider har riktignok brukt en eldre iPhone, en iPhone 5. Har du en slik liggende ubrukt i skuffen, vil det kanskje ikke være verdens undergang om den blir herpet. Du trenger selvsagt ikke øve deg på en dyr, fransk champagne heller – spansk Cava eller italiensk Prosecco kan for eksempel fungere fint til øving.

Flaskekvalitet og mengden pigmenter i flasken avgjør for øvrig om den egner seg til sablering, ifølge Champagnesabling.com. Ellers er det anbefalt å sablere utendørs, ettersom korken og toppen på flasken har en tendens til å skyte avgårde. Det kan potensielt skade både mennesker og interiør.

Glem sabel (eller iPhone), det er slik du skal sprette champagnen!
Se amerikaneren som sablerer på 50 meters avstand med rifle »

(Kilder: Business Insider, Champagnesabling.com)

annonse

Les også