Tek.no

Nyhet

Facebook Messenger trenger snart bare nummeret ditt

Dropper krav om Facebook-konto.

Facebook/montasje
25 Juni 2015 13:43

Facebook Messenger har allerede blitt skilt ut som en egen tjeneste, som fint klarer å stå på egne ben. Nå melder Facebook at de vil gjøre det mulig å registrere seg for Facebook Messenger uten Facebook-konto. Isteden skal du kunne bruke mobilnummeret ditt.

Det vil gjøre det mulig for alle som har gått lei av å bruke original-appen, eller som aldri har brukt den, å kun forholde seg til Messenger. Fordelen med det er at mange bruker Facebook Messenger til å kommunisere privat, på lik linje med SMS, Skype eller Facebook-eide WhatsApp. Tjenesten støtter også gruppesamtaler, noe som er praktisk hvis du skal avtale noe med flere enn én venn.

Hensikten med endringen er tilsynelatende at de ønsker å lokke etternølere over på Facebook Messenger også. Tjenesten har i det siste fått støtte for blant annet lokasjonsdeling, videosamtaler, mini-apper og vennebetaling. Dette åpner for helt andre bruksområder enn den originale Facebook-tjenesten.

I første omgang gjelder ordningen imidlertid bare i USA, Canada, Venezuela og Peru. Facebook har for vane å rulle ut nye funksjoner og tjenester gradvis. Derfor forventer vi at dette blir et valg for norske ikke-Facebook-brukere etter hvert også.

Zuckerberg forklarer:
Derfor fikk du plutselig to Facebook-apper på mobilen din »

(Kilder: Facebook via Tech Crunch)

annonse

Les også