Tek.no

Nyhet

Nå får du også prøve snakkis-appen

Periscope dropper krav om Twitter-konto.

Periscope/skjermbilde
Vegard Haugen
15 Mai 2015 10:37

På toget på vei til jobb i dag brukte jeg to minutter på å sjekke en tilfeldig stream på Periscope. Sendingen var fra Roma, hvor jeg og rundt 100 andre seere ble guidet gjennom morgenrushet av en ultra-entusiastisk italiener. Fra passasjersetet forklarte han hva vi så, mens han ropte og hyttet neven etter folk som kjørte forbi dem. Ved reisens slutt hadde vi kommet frem til Peterskirken, som var badet i sollys. «Good morning, and goodbye!».

Frem til nå har du vært nødt til å være Twitter-bruker for å kunne ta i bruk Periscope. Etter den siste oppdateringen av iPhone-appen, trenger du imidlertid bare å registrere deg med telefonnummeret ditt.

(Men hvis du er på Twitter, kan du gjerne følge oss der!)

Hva kan Periscope brukes til?

Slik så Peterskirken ut i dag tidlig. Foto: skjermbilde

Eksempelet fra Roma er nok noe av det nærmeste du kommer en typisk Periscope-sending foreløpig; Helt vanlige folk som viser deg helt vanlige ting, men i helt andre land.

Ellers får du kanskje se kjendiser som én-veiskommuniserer med egne fans, eller folk som streamer noe som andre ikke får sett, som boksekampen mellom Mayweather og Pacquiao for litt siden. Mulighetene er derimot mange, og på sikt vil du kanskje få se både nyheter, konserter, idrettsarrangementer og mye annet på kloss hold.

Stream selv!

Hvis du selv skal streame noe, kan du velge om du vil dele streamen med alle følgerne dine, eller bare én eller noen få, eller om den skal være offentlig. De du inviterer av følgerne dine får et varsel på telefonen sin om at du har startet en stream, og kan åpne Periscope for å se sendingen.

Etterpå laster appen opp en reprise av det du har filmet, og du får muligheten til å lagre den på telefonen til senere bruk. Det tar selvsagt en del plass, men kan være kjekt hvis du for eksempel vil forevige opplevelsen av en konsertopplevelse.

En Android-versjon skal være på vei
Periscope blir den nye, store snakkisen »

(Kilde: AppStore)

annonse

Les også