Nyhet

10 tips om videoredigering

1.
En introduksjon med smell i er alltid er glimrende start på en video. Det sikrer også at du får tilskuernes oppmerksomhet. Bruk gode titler og tekst for å fortelle tilskuerne hvor, når og hva de skal få se.

2.

Det spiller igjen rolle om du lager en hjemmevideo eller en kortfilm. Alt handler om å fortelle en historie. Prøv å gjøre både åpningen og slutten så interessant som mulig. Det spiller ingen rolle om det bare er en utflukt med familien du filmer. Regelen er den samme.

3.
Videoer skal være korte og underholdende. Være grusom når du redigerer og sørg for at videoen blir kort. Dette sikrer for at tilskuerne ikke kjeder seg i hjel. Stort sett vil fem minutter være nok for de fleste videoer. Ting som barn som vokser til, bryllup er noe som er fristende å lage lenger versjoner av. Du vil liksom ikke at noe skal utelates. Lag to versjoner, en kort og en lang. I den korte tar du bare med høydepunktene. Denne kan du vise til andre, den lange bare til spesielt interesserte.

4.
Redigeringsprogramvare har ofte hundrevis av kule effekter og overganger. Tenk etter hvor mange slike du ser i profesjonelle produksjoner. Svaret er nesten ingen. Hold deg til enkel klipping. Hvis du absolutt vil bruke noen så hold deg til de enkle, det er som regel det beste og det som virker.

5.
Musikk som bakgrunn er ikke bare effektivt for å for å bære en scene og bringe den fremover, spesielt når det er lite dialog er dette et effektivt virkemiddel. Hvis du har programvare som lar deg variere volumet etter hvert som sekvensene spiller seg ut, kan det lønne seg å tone ned musikken for å tone opp dialogen, da blir det både naturlig å se på og høre på.

6.
Når du har overganger fra en sekvens til en annen er det en god idé å sørge for at disse er så naturlige som mulig. Brå overganger er noe som tilskuerne ikke vil like særlig mange av.

7.
For å brekke opp lange sekvenser som ellers ville blitt i lengste laget, er det et godt triks å legge inn korte sekvenser av noe annet litt annerledes. Ikke lage slike klipp for annerledes, det skal ære et naturlig hopp til noe annet og tilbake. En måte å binde slike klipp sammen med hovedsekvensene er å bruke musikk som bærer over alle elementene.

8.
Ideelt sett er det ikke bare film som gjør en slik video god. Stillbilder, kart, guider eller billetter er alltid gode elementer som du kan bruke til å sprite opp i forbindelse med titler og andre steder der det er naturlig. Kart er fine for å vise hvor ferien gikk og ruten dere valgte. En slik type animasjon kan gjøres av programvaren du velger.

9.
Av og til er ikke materialet kvalitetsmessig på høyden selv om det som er filmet er det du vil ha. Kanskje er det for mørk eller fargene har blitt feil. De fleste programmer lar deg stille ting som lysstyrke og kontrast. De har også muligheter for å justere fargefeil. Lær deg bruken av slike verktøy, da er det mye enklere å redde slike svake opptak. Husk at hvis en sekvens er viktig er det bedre å ta den med likevel.

10.
La slutten være god. Det trenger nødvendigvis ikke være slik at tilskuerne skal sitte på kanten av stolen i pur spenning. Som oftest er dette vanskelig når temaet er podens konfirmasjon. Likevel er det viktig å tenke på at slutten av en hjemmevideo også skal være naturlig. Ikke vær beskjeden, lag en liten rulletekst med de medvirkende og ansvarlige.   

annonse