Til hovedinnhold

–  Like smart som å pisse i buksa

Stadig flere mobilprodusenter bruker Android i telefonene sine, men Nokia har ingen planer om å prøve det populære operativsytemet til Google.

– Å bruke Android er like smart som finske gutter som pisser i buksa for å holde seg varm, sier den avtroppende visepresident Anssi Vanjoki i et intervju med Financial Times.

Med det mener Anssi at mobilprodusentene som nå øker profittmarginene sine med å bruke det gratis operativsystemet tenker for kortsiktig. Han peker til analytikere som tidligere har uttalt at mobilprodusenter som bruker Android risikerer permanent lave profittmarginer siden de ikke har noen måte å differensiere produktene sine fra konkurrentene.

Nokia har i stedet satset alt på å videreutvikle sine egne operativsystemer MeeGo og Symbian. Dermed går de rakt imot strategiene til for eksempel Motorola og Sony Ericsson, som begge har satset på Android for å snu rundt på sine synkende markedsandeler.

Symbian brukes nå i 300 millioner mobiltelefoner, ifølge Vanjoki. Allikevel finnes det bare 13 000 apps for platformen i motsetning til rundt 225 000 for Apple og 65 000 for Android.

Ennå størst
Nokia er ennå verdens største mobilprodusent med sin markedsandel på rundt 38 prosent, men har ikke lykkes å komme opp med et troverdig alternativ til iPhone og Android-telefoner. Selskapet legger nå håpet sitt på at nye modeller som Nokia N8 og Nokia C6 kan gi selskapet ny fart i det voksende smarttelefonmarkedet.

Det skal sies at Vanjoki er på vei ut av Nokia i kjølvannet av styrets oppsigelse av toppsjef Olli-Pekka Kallasvuo, og har således lite han skulle ha sagt om selskapets videre strategi.

Mer om
annonse