Til hovedinnhold

To gode Telenor-nykommere

Som Norges største mobiloperatør har Telenor dårligere forutsetninger for å tilby lave priser på sine abonnement, sammenlignet med mindre lavprisaktører. Dette er et resultat av reguleringen som Post- og teletilsynet står bak, og som er ment å gi nye aktører en fair sjanse i markedet. Derfor stiller Telenor normalt mye sterkere i konkurranse på andre områder enn abonnementspriser, men denne gangen er det annerledes:

SuperSim L og SuperSim XL er nemlig to nye pakkeprisabonnement for storbrukere som må sies å være konkurransedyktige også på pris.

Uten subsidiert mobil
De nye abonnementene fra Telenor er beregnet på deg som ikke ønsker å kjøpe en subsidiert mobiltelefon. For eksempel kan de være alternativer for deg som kjøpte iPhone med SurfPrat-abonnement for et år siden (dersom du i tillegg legger til en datapakke), eller hvis du – som vi som oftest anbefaler – har kjøpt ny mobiltelefon uten abonnement. Telenor hevder at SuperSim-abonnementene er deres beste abonnementer for deg som ikke vil kjøpe subsidiert mobil, og dersom du har et stort forbruk av ringeminutter og SMS kan vi bekrefte at det stemmer.

- Abonnementene er godt nytt for de som vil ha et nytt, prisgunstig abonnement, men som er fornøyd med mobilen de har, sier Svein Henning Kirkeng, leder av Privatmarked i Telenor.

- Med SuperSIM L får du en ferdig pakke med ringeminutter og SMS. Og med SuperSIM XL får du virkelig full pakke, du kan prate og sende SMS nesten ubegrenset for en fast månedspris. For begge abonnement gjelder at du ikke betaler oppstartspris for de inkluderte minuttene, sier Svein Henning Kirkeng.

Pakkepris uten oppstartsavgift
Telenor har en oppstartsavgift på 69-89 øre per samtale på samtlige av sine abonnement, og det er tilsynelatende den betydeligste prisforskjellen mellom Norges største operatør og lavprisaktørene. Vi har tidligere sett at pakkeprisabonnement med inkluderte ringeminutter uten oppstartsavgift som regel havner høyest på resultatlistene i Ringepriser og Telepriser dersom du legger inn et høyt- eller veldig høyt forbruk. Og nå kommer altså Telenor med to varianter av pakkeprisabonnement.

SuperSim XL gir deg 3 000 ringeminutter og 3 000 SMS for 599 kroner per måned. Det er for eksempel nøyaktig det samme som One Call XXL både på inkluderte minutter og tekstmelding, og på pris. djuice Combi L er imidlertid en hundrelapp billigere per måned på samme antall ringeminutter- SMS. Velger du 3 000 ringeminutter og 1 500 SMS med Ludo Blå fra Ludo Mobil blir prisen 598 kroner, så til sammenligning får du altså dobbelt så mange SMS med Telenor SuperSim i forhold til dette alternativet. Så dette abonnementet er absolutt jevngodt med andre abonnement i markedet som inkluderer en stor mengde ringeminutter og SMS.

SuperSim L koster 329 kroner per måned og gir deg 500 ringeminutter (uten oppstartsavgift) og 500 SMS. Det er noe dyrere enn tilsvarende abonnement fra andre operatører; Med djuice Combi M får du for eksempel samme mengde inkluderte ringeminutter og SMS til 275 kroner per måned, og med One Call Folkepakka får du 400 SMS og 400 ringeminutter til 199 kroner per måned – med lave priser for overforbruk. Likevel skal det sies at trofaste Telenor-kunder med høyt forbruk her har fått et pakkeprisabonnement som utkonkurrerer flere av operatørens øvrige alternativer.

Bra initiativ
Med de forutsetningene Telenor har for å konkurrere på pris, er SuperSim-abonnementene positive tilskudd til abonnementsmenyen. XL-varianten er fullt på høyde med tilsvarende abonnement fra lavprisaktører, mens L-varianten kanskje må sies å være cirka 30 kroner for dyrt per måned for å være et reelt alternativ for de mest prisbevisste. På den annen side har du tilgang til alle Telenors tilleggstjenester, og særlig datapakken Mobilsurf (500 MB til 99 kroner per måned) kan være svært attraktiv for mobilsurferne. Du kan også tilknytte Fri Familie, selv om det neppe er like vesentlig her på grunn av mengden inkluderte ringeminutter i abonnementene. Du slipper dessuten bindingstid på SuperSim-abonnementene, så dersom du finner ut at dette ikke passer for deg, kan du bare bytte til noe annet.

Du vil få et like godt- eller bedre tilbud hos Telenors datterselskap djuice, eller hos andre operatører, men som Telenors første forsøk på pakkeprisabonnement er dette absolutt godkjent. Langt bedre enn fryktet. Dessuten er det nok mange av dem som sverger til Telenor som har savnet et pakkepristilbud eller to på menyen.

Mer om
annonse