Tek.no

Nyhet

Ukens beste spillanmeldelser

Marte Ottemo
19 Sept 2009 06:00

Til uka reiser vårt søstermagasin Gamer.no til messer i San Francisco, Paris og Stockholm for å titte på de nyeste spillene og snakke med utviklerne.
Men før den tid kan du kose deg med ukens beste anmeldelser av de siste spillene som er sluppet på det norske markedet.
Her finner du en sjelden 10-poenger, en ny versjon av klassikeren Wolfenstein og bilbølling på høyt nivå.

NHL 10
Plattform: PS3 og Xbox
Karakter: 10/10
NHL 10 er det komplette sportsspill. Denne sterke påstanden kommer på tross av at man ikke har gjort så voldsomt mye med årets utgave kontra knallsterke NHL 09. Likevel er de fleste av nyvinningene uhyre velkomne, og EA Sports har pusset tittelen opp til det absolutte toppnivå. Nå føles det enda mer som ekte nord-amerikansk hockey, farten og brutaliteten er på plass – og den deilige klaustrofobiske følelsen man får på de litt mindre banene i NHL er spillmatisert på glitrende vis.
De endringene vi får i NHL 10 er utelukkende til det bedre, og skaper en enda mer autentisk og røff hockeyopplevelse. Her er hvert bidige sekund på isen ladet av spenning, og det er en fantastisk prestasjon av utviklerne å skape en slik konstant nerve. Enten du spiller alene, sammen med venner i sofaen eller over nett; det er ingen tvil. NHL 10 er det komplette sportsspill, og det beste jeg noen sinne har spilt i sjangeren.
Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Wolfenstein

Plattform: PS3 og Xbox
Karakter: 8/10


På begynnelsen av nittitallet brøt en gjeng unge og vågale programmerere ut fra den digitale publikasjonen Softdisk og dannet id Software. Deres første store hit var et spill ved navn Wolfenstein 3D, om én manns kamp mot nazismen, var intet mindre enn en teknologisk triumf og introduserte en hel verden til førstepersons skytespill. Nå er oppfølgeren her.
Wolfenstein er på mange måter en blanding av nytt og gammelt. Konseptet rundt byen Isenstadt, som du kan utforske fritt mellom oppdrag, samt et interessant og merkbart oppgraderingssystem tilfører noe helt nytt til serien. Det viktigste du bør vite er at den samme skytegleden som alltid har vært et kjennemerke ved id Software og Raven sine spill, definitivt er tilstede i spillets hoveddel. Kampene foregår i et raskt tempo og i motsetning til andre moderne skytespill er du ikke bundet i samme grad til å alltid søke dekning. Videre er både våpnene og kreftene du tilegner deg meget tilfredsstillende og utfyller spillmekanikken på en god måte.
Wolfenstein er en overraskelse. Et spill som for min del fløy under radaren og som jeg ikke hadde noen forventninger til. Likevel er det trygt å si at Wolfenstein oppfyller de aller fleste forventningene man kunne hatt med en stemningsfull og opplevelsesrik kampanje og solid, vellagret spillmekanikk. Om du ser etter en litt annerledes tolkning av andre verdenskrig så trenger du ikke lete lengre enn Wolfenstein.
Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Need for Speed: Shift

Plattform: PS3/Xbox 360
Karakter: 9/10


Uansett hva salgstallene sier, har Need for Speed-seriens siste tiår vært mildt sagt variert, med langt flere nedturer enn oppturer. Men med Shift er det endret. Jeg tror Need for Speed: Shift er et spill folk kommer til å ha delte meninger om, alt etter hva de forventer av et bilspill. Forventer du en arvtaker til Gran Turismo eller Forza blir du nok litt skuffet, og det samme gjør du sannsynligvis hvis det er rFactor og Live for Speed som setter standarden. Eller Need for Speed: Underground, for den saks skyld. Men for min del, kunne spillet knapt passet bedre. Kjøremodellen fokuserer på action og raske reflekser, og er utrolig tilfredsstillende. Det blir kanskje mer sladding enn i virkeligheten, men fysikken oppfører seg likevel på en veldig konsistent måte som gir deg full kontroll – om du er dyktig nok.
Merk at du må spille dette spillet fra cockpiten. Det glitrende cockpit-kameraet sørger for halve moroa, og hvis du ikke bruker det har du kun deg selv å takke om du ikke helt forstår hvorfor det får så mye skryt. Det er også viktig å ikke bruke for mange hjelpemidler; jo renere du gjør spillet, jo mer moro får du ut av det. Og moro leverer det mye av: Need for Speed: Shift er rett og slett det mest underholdende bilspillet jeg har spilt på flere år. Jeg elsker fartsfølelsen, jeg elsker kontrollene og jeg elsker banene. Glem alt du vet om Need for Speed-serien, og skaff deg dette spillet.
Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Les også
Alle ukens spillanmeldelser
annonse

Les også