Til hovedinnhold

Kraftig økning i antallet som bruker VPN

NSA-skandalen har skremt folk til å registrere seg.

iStockPhoto, 20741350

I kjølevannet av Edwards Snowdens avsløringer rundt de massive overvåkningene i blant annet USA, har folk strømmet til selskapet som kan tilby dem en anonym hverdag på Internett. NSA og deres PRISM-program har nemlig ført til at VPN-aktørene på markedet høster gode frukter om dagen, melder TorrentFreak.

I en spørreundersøkelse utført av en av de større selskapene på nettopp slik anonymitet, IVPN, viser tallene tydelig at mannen i gata ikke setter spesielt stor pris på at å bli overvåket av myndighetene.

Stor økning

Ifølge undersøkelsen IVPN har utført, viser det seg at antall nye brukere har økt med hele 56 prosent i juni og juli – som en følge av at PRISM-programmet til NSA ble avslørt. Det var i alt 1054 av IVPNs kunder som ble spurt om hvorfor de valgte å registrere seg til en slik tjeneste, og 28 prosent av dem svarte konkret at det var på grunn av det PRISM-programmet at de nå ønsket seg en VPN.

En annen opplysning som er spennende å trekke frem fra undersøkelsen er EUs datalagringsdirektiv, som havnet på en tredjeplass, med 9 prosent av deltakernes stemmer, over grunner til hvorfor de hadde valgt seg en VPN-tjeneste.

Det er ikke bare rene VPN-tilbyderne som skor seg godt på at NSA ble avslørt. Som vi har skrevet om tidligere opplever den anonyme søkemotoren DuckDuckGo en eventyrlig vekst. E-postleverandøren Hushmail har også fått et ikke ubetydelig antall nye brukere, skriver Torrentfreak.

Så rask VPN kan du få:
Vi har målt hastigheten på fire populære anonymiseringsverktøy » (Ekstra)

(Kilde: TorrentFreak)

annonse