Nyhet

Slik ser touchvennlige VLC ut

Berøringsversjonen er godt på vei mot Windows 8.

VLC Media Player, også bare kjent som VLC, er en av verdens mest populære mediespillere. Programmet er å få til både Linux, Mac og Windows, men da Windows 8 kom i høst, bød det på litt hodebry for VLC-utviklerne.

Et viktig poeng med Windows 8 er jo berøringsgrensesnittet, og for enkle operasjoner som medieavspilling er det veldig naturlig å bruke fingrene på skjermen. Men VLC er per i dag ikke noe godt egnet for bruk med touch.

VLC for Windows 8, startskjerm.Foto: VideoLAN
VLC for Windows 8, avspilling.Foto: VideoLAN
VLC for Windows 8, avspilling.Foto: VideoLAN

En annen ting er at Windows 8 har en halvbror kalt Windows RT. Dette operativsystemet er skrevet for bruk på ARM-prosessorer, noe som betyr at det ikke kan benytte programvare lagd for vanlig Windows.

Universal-versjon

Målet til VLCs utviklergruppe var derfor å lage en berøringsvennlig og universal versjon som kunne lastes ned fra Windows Store. For dette ble det før jul startet et Kickstarter-prosjekt som sørget for finansieringen, og nå har de første skjermbildene fra den nye versjonen dukket opp.

I tillegg til å gjøre grensesnittet mer fingervennlig, har mye av arbeidet gått med til å fjerne og bytte ut operasjoner som ikke er tillatt i Windows' touchgrensesnitt. Ifølge Kickstarter-bloggen har de blitt kvitt 90 prosent av denne "forbudte" koden.

Selv om prosjektet har kommet et godt stykke på vei, hevdes det at det fremdeles er en del arbeid som gjenstår før VLC dukker opp på Windows Store.

I mellomtiden får vi bare trøste oss med skjermbildene.

VLC kan forresten brukes til det meste:
Her har du 10 fine triks i VLC »

Kilde: SoftPedia

Les også
VLC har fått en skikkelig overhaling
Les også
HBO prøvde å fjerne VLC-fil fra Google
Les også
Har utviklet superraske optiske fibre
Les også
Vil åpne torrent-nettsted for 3D-tegninger
Les også
10 fine triks i VLC
Les også
VLC ber om hjelp
annonse