Til hovedinnhold

Halvparten dropper mobildata når de ikke er hjemme

Velger Wi-Fi for å spare penger.

Shutterstock / 114641596

Mange velger å koble seg til tilgjengelige Wi-Fi-nett når de befinner seg i utlandet, for å unngå høye mobilregninger. Men en ny undersøkelse viser at europeiske brukere skyr mobilnettet selv når de befinner seg i hjemlandet, og så ofte de kan prøver å finne trådløse nettverk å koble seg til.

Ifølge undersøkelsen velger mer enn 55 prosent av europeiske brukere å koble seg til Wi-Fi-nett selv når de er borte fra hjemmet eller fra jobben. Undersøkelsen er gjort av On Device Research på vegne av Actic – en leverandør av analyseverktøy for mobilnettverk.

I Storbritannia velger dropper hele 65 prosent mobildata til fordel for Wi-Fi-nett.

– Vi vet fra våre egne analyser av mobilnettene at bruken av data via mobilen vokser raskt. Denne undersøkelsen viser at mye av denne datamengden går utenom mobilnettene. Dessverre vil mobilabonnentenes bruk av Wi-Fi gi operatørene mindre klarhet i behovene for kapasitet i nettverkene, noe som gjør det vanskelig å levere en stabil brukeropplevelse, sier markedssjef Neil Coleman i Actic i en pressemelding.

Coleman hevder at operatørene mister kontrollen over abonnentenes brukeropplevelse hvis brukerne har til vane å koble seg til mobilnettet kun når de ikke har et Wi-Fi-nett tilgjengelig der de er.

EU vil ha mer Wi-Fi

Resultatene fra undersøkelsen stemmer med en undersøkelse bestilt av EU-kommisjonen i sommer. Ifølge den undersøkelsen skjer 71 prosent av all nettsurfing med mobiltelefon via Wi-Fi, og tallet ventes å stige frem mot 2016.

EU-kommisær Neelie Kroes ser i motsetning til Actic ikke på dette som et problem.

– Wifi er en enorm suksess, og en seier for alle involverte. Jeg skal sørge for at EU-kommisjonen legger til rette for videre utnyttelse av wifi gjennom ekstra spektrum og lettere regulering, sier EU-kommissæren i en pressemelding.

Hun tror mobiloperatørene kan spare flere titalls milliarder euro ved å satse på Wi-Fi.

Les mer om det her: Kan redde sprengt mobilnett

(Kilde: Pressemelding)

annonse