Tek.no

Nyhet

Samsungs TV-er får ekstra følsom fingerstyring

Vil gjøre bevegelseskontroll enda mer brukervennlig.

Samsung
27 Des 2013 14:00

Bevegelsessensitiv teknologi har som kjent begynt å gjøre seg gjeldene på PC-markedet, kanskje først og fremst i form av Leap Motion-sensoren, som blant andre Asus og HP har implementert i sine PC-er.

TV-produsenter har imidlertid også begynt å ta bevegelsesteknologi i bruk for å blant annet gjøre smart-TV-funksjonalitet mer brukervennlig.

Blir mer følsomt

Én av disse er Samsung, som nå kan melde at neste års TV-modeller vil utstyres med ny og forbedret bevegelsessensitiv teknologi, som ifølge selskapet vil legge til rette for en vesentlig mer behagelig og intuitiv smart-TV-opplevelse.

Denne forbedringen går i hovedsak ut på at teknologien blir mer følsom og skal være i stand til å lese av finere fingerbevegelser, noe som skulle redusere behovet for fysiske anstrengelser ganske drastisk.

Samsung sier at disse enkle fingerbevegelsene kan benyttes til å skifte kanal, justere volumet, samt søke etter og velge det du vil se på. Du kan også for eksempel bla tilbake i menyer og sette programmer på pause ved å foreta små sirkelbevegelser med fingeren.

Bedre stemmestyring

I tillegg til dette forbedrer Samsung også stemmekontroll-teknologien på TV-ene sine i 2014. Fra neste år skal det blant annet blir mulig å skifte kanal ved å simpelthen si kanalnummeret, der man i dag må gå gjennom to steg for å gjøre dette.

Samsung skal vise frem sin nye bevegelses- og stemmeteknologi under den kommende CES-messen som avholdes fra 7. til 10. januar, så det er ikke lenge til vi kan får et støtte innblikk i hvordan det hele fungerer i praksis.

Samsung kom nylig med en annen spennende nyhet: Sammen med LG slipper de en monster-TV med 4K-oppløsning

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Slik velger du riktig TV til spill
Les også
Samsung viser fram skjerm med ekstra slanke rammer
Les også
Samsung UE65F9005STXXE: 4K-oppløsningen gjør TV helt magisk
Les også
Her er de «rimelige» 4K-TV-ene
Les også
Dette er de 10 heteste TV-ene akkurat nå
Les også
Disse tipsene lar deg velge rett TV
Les også
Her er Samsungs 2013-modeller
annonse

Les også