Til hovedinnhold

Microsoft selger "Vi stjeler dine data"-t-skjorter

Men tjener de egentlig på propagandakrigen mot Android?

Microsoft/montasje V. Haugen, Mobilen.no

Microsoft startet for noen måneder siden en aggressiv svertekampanje mot Google. Blant annet understreket de at du sender avgårde mye informasjon til utviklerne når du kjøper apper i Google Play, som for eksempel fullt navn og e-postadresse. Det gjør nemlig ikke Microsoft i sin Windows Phone Store. Også Googles lokasjonstjenester, Gmail og ikke minst Googles søkemotor, får gjennomgå i Microsofts propagandafilmer.

Les også: Microsoft angriper Gmail (Hardware.no)

Nå melder Phandroid at Microsoft har tatt sin "Don't get Scroogled"-kampanje til et nytt nivå. Eller, et nytt lavmål, i øynene til den populære Android-bloggen. De har begynt å selge t-skjorter og krus i nettbutikken sin, med diverse advarsler rettet mot Google.

– Desperat

Nettopp Phandroid, som da har beina trygt plantet på Googles side i krangelen, oppsummerer Microsofts nye kampanje slik:

"I et forsøk på å skremme bort folk fra konkurrenten, i stedet for å tilby et bedre produkt, høres ... vel, desperat ut. I dag ser det ut til at de endelig har nådd bunnen," skriver nettstedet.

"Keep Calm while we steal your data"

Foto: Microsoft

Med norske øyne kan det muligens virke litt sært å gå til angrep på konkurrenten sin på denne måten. I USA er det derimot et kjent triks å bruke svertekampanjer, og da særlig mot politikere og konkurrerende selskaper.

I Microsofts amerikanske nettbutikk kan du nå kjøpe både t-skjorter, caps, kopp og hettegenser med Scroogled-logo (screwed + Googled) og en påskrift. For eksempel kan det stå: "I'm watching you," "Step into our web" eller "Keep Calm while we steal your data".

Les også: – Google saboterer Windows Phone


Hva synes du om Microsofts Scroogle-kampanje - ufint, eller på sin plass? Kjør debatt i forumet!

(Kilder: Phandroid, Microsoft Store)

annonse