Tek.no

Nyhet

Mer for pengene med HD 6950

29 Des 2010 08:47
annonse

Techpowerup publisert en enkel guide der det steg-for-steg vises hvordan man låse opp et Radeon HD 6950 til et HD 6970.

Det gjøres ganske enkelt ved å installere en HD 6970-BIOS på HD 6950-kortet. Dette gir deg alle 1536 streamprosessorene til rådighet, og hvis du overklokker kortet opp til HD 6970 sine hastigheter vil det i praksis være helt likt, utenom strømtilkoblingene (6+6 i stedet for 6+8).

Det å skille produkter bare ved å begrense minne- eller kjernehastighet er vanlig praksis for alle bedrifter i dette markedet. En rekke CPU-er er for eksempel konstruert fysisk helt likt, men reguleres via programvare. Noen ganger utnytter Intel og AMD muligheten til å gi deg mer kontroll over prosessoren for å tjene mer penger. Blant annet selger Intel koder for å låse opp cache og klokkehastighet på deres laveste Pentium-prosessorer, og AMD selger "Black Edition" prosessorer med ulåst multiplikator.

annonse

AMD sine to- og tre-kjerner har lenge vært kjent for å lett kunne låses opp til 4-kjerner. Som oftest blir skjermkort fysisk tuklet med for å hindre at lignende skal være mulig. Derfor er dette et hyggelig unntak som nå har blitt gjort kjent.

Lett og ufarlig

Normalt kunne dette vært skummelt, om du skulle risikere å gjøre noe feil slik at kortet ikke virker vil du miste garantien. Heldigvis for oss har det seg slik at AMD har laget en enkel bryter for å bytte mellom to uavhengige BIOSer, slik at om noe skulle gå galt, er det lett å bytte over og legge inn den gamle BIOSen.

Ved å følge linken på starten av artikkelen kommer du til en guide på Techpowerup som viser deg hva og hvordan du gjør dette. De ber også folk som gjør dette om å sende en mail til forfatteren for å fortelle hvordan det gikk. I skrivende stund står det over 40 vellykkede oppgraderinger, uten feil eller mangler.

annonse

Vi gjør oppmerksom på at modifikasjoner gjøres på eget ansvar. Hardware.no tar ikke ansvar for eventuelle ødelagte komponenter og bortfall av garanti som følge av dette.

(Kilde: Techpowerup, Bit-tech.)

Les også
AMD med lokketilbud
Les også
Rått skjermkort får en oppfølger
Les også
Januarutgaven av Catalyst er klar
Les også
Få detaljer om skjermkortet ditt
Les også
AMD med "nye" skjermkort
Les også
GTX 560 klar i neste uke?
Les også
Her er Radeon HD 6900-kortene
annonse

Les også