Til hovedinnhold

Tre nyheter fra Apple

Siler vi ut de uttallige lovordene som gjennomsyrer pressemeldingen fra Apple, finner vi at selskapet har lansert to nye produkter i dag, samt at de kommer med en oppgradering av deres Mac Pro.

Den største nyheten er multi-touch-enheten som Apple kaller Magic TrackPad. Dette er et slags berøringsbrett som skal gi deg den samme opplevelsen på en Mac (desktop) som du får når du bruker laptop-varianten Mac Notebook. I bruk sammen med Apples Magic Mouse skal det nå bli enklere å scrolle, zoome, rotere og bla gjennom for eksempel bilder og nettsider.

Magic TrackPad er ekstrautstyr og selges separat. Prisen oppgis av Apple å være 599 kroner.

Videre annonserer Apple at Mac Pro nå vil bli å finne i en versjon med 12 prosessorkjerner, noe som gjør den raskere enn forgjengerne.

- Mac Pro-en er den kraftigste og mest konfigurerbare Mac-en vi noensinne har laget. Med inntil 12 kjerner utklasser nye Mac Pro våre tidligere toppmodeller med opptil 50 prosent, og med over en milliard forskjellige konfigurasjoner kan våre kunder lage nøyaktig det systemet de ønsker, sier markedsdirektør Philipp Schiller i Apple.

Pris på Mac Pro med 12-kjerners CPU er ikke oppgitt, men med 8 kjerner koster den hele 28 990 kroner.

Apple lanserer også en ny LCD-monitor på 27 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Web-kamera, mikrofon og høyttaler er innebygget i skjermen. Pris oppgis å være 999 dollar, altså litt over 6 000 kroner.

Den forrige LCD-skjermen til Apple var på kun 24 tommer.

annonse