Tek.no

Nyhet

Blir Taiwans største LCD-produsent

Chi Mei Opoelectronics får fart på LCD-produksjonen med Foxconn i ryggen?

Mer
17 Nov 2009 09:14
annonse

Vi har allerede nevnt Korea som verdensledende i markedet for LCD-paneler, som brukes i TV-er, dataskjermer og en rekke andre produkter. Men også Taiwan er en stor aktør innen LCD – og nå blir et nytt gigantselskap dannet.

Det er snakk om de to eksisterende selskapene Chi Mei Opoelectronics (CMO) og Innolux som slår seg sammen. Den nye giganten blir trolig hetende Chimei Innolux og blir altså Taiwans største LCD-produsent.

CMO er allerede Tawians nest største LCD-produsent, og plasserer seg på fjerdeplass på verdensbasis når det gjelder produksjonskapasitet på LCD-paneler. Inntil nå er det AUO som har vært Taiwans største LCD-produsent.

Foxconn med på leken

Innolux er per i dag ikke blant de største på LCD-paneler totalt sett, men er Taiwans nest største på LCD-skjermer til skrivebordsbruk. Innolux er derimot et heleid datterselskap av giganten Foxconn, som bestitter enorme ressurser. Dermed får Foxconn på denne måten plutselig en skikkelig finger med i spillet i LCD-TV-markedet.

annonse

Det nye selskapet skal være i drift innen 1. mai neste år og forventer å produsere mellom 4 og 6 millioner LCD-TV-er i 2010.

De store blir større

Trolig blir det umulig for de små LCD-produsentene å overleve fremover. De enorme maskinene Samsung, Sharp og LG har investert og investerer stort i fabrikker som kan produsere svært kostnadseffektivt, alt fra små mobilskjermer til store flat-TV-er. Og nå er også OLED-racet i gang.

(Kilder: Displayblog, Digitimes, Pressemelding)

Les også
Mye LED i 2010
Les også
Koreanerne leder an
Les også
LED-baklyst fra danskene
Les også
Første TV med Cell-prosessor
Les også
Diodene kommer!
Les også
Samsungs 9000-serie før jul?
Les også
Aquos-serien får sidemontert LED
Les også
LED i skuddet
Les også
Første OLED-skjerm klar for salg
Les også
Prisen for LCD har nådd bunn
annonse

Les også